Разпространеният така наречен “запис” от „БОЕЦ“, имащ претенции за автентичност,

...
Разпространеният така наречен “запис” от „БОЕЦ“, имащ претенции за автентичност,
Коментари Харесай

Стоян Мавродиев: Димитър Ламбовски е разследван в Гърция по дело за рекет

Разпространеният по този начин наименуван “запис” от „ БОЕЦ “, имащ искания за достоверност, в действителност е един много остарял компромат, представляващ сглобка–фалшификат-долнопробен фалшив, циркулиращ в пространството от няколко години, съединен от лицето Димитър Ламбовски за изнудване и рекет и не отразяващ действително действителен с сходно “съдържание” или “детайли” съответен диалог с него. Този “запис”, доколкото ми е известно и от обществени изказвания по медиите на водещи политици, е предлаган на най-малко няколко политически централи и медии през годините, които очевидно са се отказали да “купуват” сходен долнокачествен фалшив “продукт”, поради явната му неплатежоспособност и престореност. Очевидно, че към този момент с предизборна цел най-сетне се е намерил покупател за тази сглобка-фейк в средите на драпащи и обезверени за власт организации и свързани с тях политици.

През месец Август 2020 година със същия този компромат-сглобка-фейк, лицето Ламбовски се опита да ме изнудва и рекетира за приемане на суми в изключително огромни размери в подмяна на това да не “давал” или” пускал” този фалшив по жълти медии и заплашващ ме, че ще го употребява в противоположен случай в сговор с избрани и поименно представени от него политици и притежатели на медийни групи. След отхвърли ми да приема да бъда изнудван и рекетиран с тази сглобка-фейк, с моите юристи заведох наказателни каузи едновремено в Гърция, където е осъществено действието, както и в България.

В двете страни не престават следствията и разпитите, и събиране на доказателства по отношение на формираните досъдебни наказателни производства. Събрани са голям брой и безапелационни доказателства за заканите на Ламбовски, че ще съсипе, както мен, по този начин и репутацията на посочените политици. Тези доказателства ще станат известни в елементи и обществено в хода на правосъдния углавен развой.
Повтарям още веднъж, че няма безусловно никаква истина в изказванията, че владея къща в Гърция или съм купувал за някого, обвързван с политическа партия или по какъвто и да е метод с политиката в България. Това са цялостни неистини и операции!

В случай, че бих желал да закупувам сходен парцел, не е било нужно по никаква причина да укривам сходна договорка, още повече, откакто имам, заявил съм и мога да потвърдя доста високи приходи през годините с платени за тях налози. Освен това такава покупка елементарно може да бъде тествана в имотните регистри в Гърция и от нея би се видяло, че това е безспорна неистина.

Разчитам и имам вяра, че проверяващите органи в двете страни ще си свършат независимо и професионално работата, а Димитър Ламбовски ще понесе съответната тежка наказателна отговорност със всички последици за осъщественото от него съществено престъпление-изнудване, и рекет в особенно огромни размери. Разпространението на “запис”, който в своята същина е компромат и манипулирана сглобка-фалшификат, тъкмо два дни преди изборите, преследва единствено политически цели! Безсилието на сценаристите на този памфлет е толкоз огромно, че даже и за момент да приемем, че сглобката беше повсеместен и достоверен запис, каквато не е, в нея на никое място няма да намерите доказателства, които да кореспондират на гръмките заглавия на “БОЕЦ” и другите употребяващи този фалшив поръчкови/жълти медии за “мафиотско-мутренски модел” или нещо, което да е в нарушаване на отговорностите ми към като Главен изпълнителен шеф на ББР.

Като шеф съм договорил заем от Китайската банка за развиване в размер на 1.5 милиарда евро, които са влезнали в България. Средствата са за финансиране на бизнеса и развиването на дребни и междинни предприятия. Контролът за консумиране на парите е на извънредно високо равнище, както от страна на другите органи на ръководство и контрол в ББР, по този начин и от страна на регулатора на българските банки Българска народна банка и на Китайската банка за развиване. Всичко по всяка една договорка в ББР е изцяло транспарантно, и е неведнъж проверявано от разнообразни интернационалните инспектори, както и от надзорните органи на Българска народна банка и други контролни органи.

Нарушения в банката няма, а в противен случай нейният интернационален кредитен рейтинг непрестанно се покачва и е от най-високите в българската банкова система.
Също по този начин по време на моя мандат като основен изпълнителен шеф на ББР, тя реализира забележителни резултати, съвсем двойно увеличавайки активите си, както и в порядък на стотици проценти усили привлечените външни запаси, постигайки обща акумулирана облага на банката за за интервала от над 120 милиона лв., след покриване на всички настоящи разноски за прехрана за периода-средства, които са постъпили в държавния бюджет на Република България и подкрепят надлежно обществени и други общественно потребни действия на страната и в интерес на българските жители.

Очевидно е, че става въпрос за безплоден опит два дни преди изборите да бъда използван за предизборните напъни на лицемерни пишман политици и други свързани и гравитиращи към тях “борци” и “бойци”, стремящи се да завоюват непременно доверието на хората посредством гръмки безогледни неистини и операции.
Адвокатите ми ще заведат съответните цивилен и наказателни каузи за клюка против всички лица, организации, партии и медии, които употребяват обществено този т.нар “запис” или биха решили да употребяват тази сглобка-компромат-фейк за правене на политика и изборни операции, чрез тиражирането на тези безспорни неистини.

С почитание,
Стоян Мавродиев
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР