Разочароващ резултат за България след гласуване по пакета Мобилност в

...
Разочароващ резултат за България след гласуване по пакета Мобилност в
Коментари Харесай

Николай Рашов за пакет "Мобилност": Следващите няколко седмици ще са решаващи

Разочароващ резултат за България след гласоподаване по пакета " Мобилност " в Страсбург. Транспортната комисия на Европейския парламент отхвърли да изтегли текста и идната седмица евентуално ще даде мандат за договаряния с Европейската комисия и Европейския съвет.

Гласуването беше изключително, което демонстрира и разколебана поддръжка за пакета, самият факт, че Транспортната комисията реши да го гласоподава и да преоцени поддръжката си приказва, че в текста има недоизгладени елементи, а ние преди време сигнализираха за това, сподели с Николай Рашов от Съюза на интернационалните превозвачи.
На транспортна комисия: 2/3 от евродепутатите против България за пакет „ Мобилност ” Решаващи се оказаха гласовете на националистите от Германия и Франция
Единственият път пред комисията е да стартира така наречен институционални договаряния, което е и единственият интервал, в който се променят текстовете. Има терзания за цялата транспортна промишленост в Европа, освен в България, счита той.

Следващите няколко седмици ще са решаващи за пакета, можем да бъдем част от решението при договарянията, изясни още Рашов.

Един от проблематичните текстове касае връщането на камиона. Това е голям проблем за сектора. Въпросният текст задължава тира да се връща на мястото на регистрацията си на всеки 4 седмици, разясни той.
Комисията по превоз в Екологичен потенциал прегледа още веднъж пакет " Мобилност " Дори гласуването да е в у щърб за страната ни, пакетът няма да се одобри до 1 ноември
По експертни оценки българските камиони, които се движат по европейски транспорти, са към 28 хиляди. Според нас от тях към 10% ще има опция да се натоварят в размера на стопанската система, останалите ще би трябвало да се приберат празни – пряк разход за транспортната компания. А най-страшното е, че това са спомагателни нездравословни излъчвания във въздуха, което е излишно изпускане, съобщи Рашов.

Освен това той изясни, че у нас множеството компании са фамилни и акомодацията ще е комплицирана и най-после може да има оскъпяване за крайните консуматори.

Освен връщането на камиона, съгласно него, би трябвало да се поправя и текстът за възбраната за отмора в тира. По думите му има отчет, който ясно демонстрира, че има дефицит на обезопасени паркинг пространства за камиони, както и че в част от тях няма положителни условия за лидера.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР