Разнообразни симптомиЧувство за топка в хранопровода, придружено с гадене или

...
Разнообразни симптомиЧувство за топка в хранопровода, придружено с гадене или
Коментари Харесай

Защо психологическият стрес се превръща в стомашен

Разнообразни признаци
Чувство за топка в хранопровода, съпроводено с гадене или повръщане, рефлукс и киселини, сопнато дебело черво – многочислени са неразположенията, които можем да изпитаме в дни на напрежение и стрес. Понякога погълната храна се задържа в дясната част на дебелото черво и ферментира там в продължение на дни. Това може да аргументи мощни болки, които да бъдат признати за апандиситна рецесия. Когато дебелото черво се контрактира прекомерно пламенно, прекосяването на храната е блокирано и се стига до запек. А когато се контрактира безредно, се получава разстройство.

Намален предел на болката
Стресът понижава прага на болката. В корема непрекъснато има газове, само че нормално не ги усещаме. При психическо напрежение обаче те се усещат като мъчителни. Често дамите ги бъркат с гинекологично неразположение. Всъщност, става дума за спазмодичен колит – подутото дебело черво притиска матката и яйчниците и предизвиква непрекъснати, от време на време остри болки.

Смущения в секрециите
Стресът се свързва и с нараснала секреция на хлорхидратна киселина в стомаха. Това провокира чувство за парене. От своя страна адреналинът води до конвулсии на артериите, които зареждат стомашната лигавица - усилва се рискът от язва на стомаха. В тънките вътрешности пък се покачва количеството жлъчни сокове, а ензимът алкалин работи дразнещо на чревните стени - това може да провокира стомашно разстройство, както и така нататък жлъчна мигрена.

Нарушен баланс на чревната флора
При продължителен стрес се усилва пропускливостта на червата във връзка с огромните молекули, да вземем за пример на алергизиращите молекули. Така се стига до алергии и хранителна нетърпимост, както и до понижаване или прекомерно увеличение на апетита. Най-често стресът ни кара да се храним бързо и най-вече със сладки храни, което нарушава положителното действие на храносмилателната система.

Първа задача – преодоляване на напрежението
Преди да стартираме да взимаме медикаменти против стомашни болки, е добре да стартираме с преодоляване на безпокойството. Това не значи, че храносмилателните разстройства са чисто психосоматични, само че въпреки всичко над 80% от тях са функционални и са свързани със напрежението.

Хипноза против колики
Хипнозата влияе по едно и също време на душeвността и на организма. Тази техника оказва помощ за контролиране на контракциите на храносмилателния тракт – в случай че му липсва тонус, хипнозата покачва интензивността му, а в противоположния случай го успокоява.
Изследванията демонстрират, че с помощта на хипнозата понижава производството на хлорхидратна киселина в стомаха. Освен това под въздействието й мозъкът освобождава ендорфини, с което се изяснява седативното й деяние.
Този способ е подобаващ за превъзмогване на храносмилателни разстройства като разстройство или продължителен запек, без да се стига до банкет на медикаменти.

Фитотерапия и хомеопатия за повече успокоение
Продукти на основата на маточина, хмел и глог са с потвърден резултат против стомашните конвулсии, безпокойството и напрежението. Специалистите предлагат също валериана и липов цвят.
Подобреното въодушевление е причина за обикновено работеща храносмилателна система. За това могат да оказват помощ хомеопатичните средства, които са идеално допълнение към фитотерапията. Опитайте Gelsemium 9CH при краткотраен стрес и Ignatia amara 9CH, в случай че премятате едни и същи черни мисли в главата си, написа rozali.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР