Разкриваме как да ядем, каквото си поискаме, въпреки диетата. Всички сме

...
Разкриваме как да ядем, каквото си поискаме, въпреки диетата.
Всички сме
Коментари Харесай

Как да измамим диетата си?

Разкриваме по какъв начин да ядем, каквото си желаяме, макар диетата.

Всички сме чували за така наречен cheat days, в който си взимаме отмора от диетата и ядем, каквото си пожелаем. Тази процедура е потребна, тъй като след дълго време ограничавания равнищата на лептин – хормонът, който дава отговор за метаболизма ни, спада фрапантно. Това забавя процеса на отслабването и по този начин стопираме да виждаме резултати в тялото си. Но когато си разрешаваме да хапнем отвън целесъобразната от диетата храна, още веднъж активизираме организма си и даже се мотивираме да продължим по-дълго с диетата.

Но неприятното идва, когато прекалим с маменето на диетата. Понякога един ден на нездравословно хранене, може да се трансформира в цяла седмица и най-после да провали целия резултат от рестриктивните мерки до в този момент. Тогава по какъв начин да използваме тази тактика, без да прекаляваме и да съсипваме режима си?

 Как да измамим диетата си?

Най-важните правила, които да спазвате, когато си вършиме къса отмора от диетата, е да вършиме всичко в модерация. Често бъркаме, когато позволим през целия ден да ядем единствено и само нездравословни храни. Най-добрият метод да подходим към тази тактика е въпреки всичко да потърсим баланс. Хапвайте неразрешените храни, като най-малко 20% от диетата денем да е от потребни артикули. Така се обръща наопаки най-честото предписание в диетите, което поучава 80% да се сформира от здравословни храни.

Освен това е значимо да не забравяме да оставаме дейни денем, в който мамим на диетата. Така или другояче ще сме заредени с калории, за какво да не изхабим част от тях с новата сила, която сме събрали? По този метод ще помогнем и на задействането на метаболизма.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР