Разходите от бюджета на ЕС за 2019 г. са засегнати

...
Разходите от бюджета на ЕС за 2019 г. са засегнати
Коментари Харесай

Твърде много грешки в бюджетните разходи на ЕС

Разходите от бюджета на Европейски Съюз за 2019 година са наранени от прекалено много неточности, изключително при така наречен " високорискови " заплащания. Това се показва в годишния отчет на Европейската счете палата, показан през днешния ден.

Палатата показва негативно мнение за разноските, което значи необятно публикувани дефекти. Общото ниво на откритите нередности е 2,7 на 100 за 2019 година, спрямо 2,6 на 100 година по-рано.

Изчисленият дял неточности се мери по отношение на предел на допустимост от 2 на 100, над който се приема, че нередовните доходи или разноски са основни. Делът на неточности не е оценка на нивото на измамите, неефективността или разхищенията, а оценка за размера на средствата, които не е следвало да бъдат изплатени, защото не са били употребявани напълно в сходство с разпоредбите на Европейски Съюз, разяснява палатата.

През предходната година " високорисковите " разноски съставляват повече от половината от тестваните разноски (53 на сто). Това се отнася основно за заплащанията, подлежащи на възобновяване, да вземем за пример в региона на доближаването и развиването на селските региони. При тези разноски се следят основни неточности, като предходната година те са били 4,9 на 100, а през 2018 година - 4,5 на 100, демонстрира отчетът, представен от Българска телеграфна агенция.

Усвояването на европейските структурни и капиталови фондове остава по-бавно от плануваното. До края на 2019 година едвам 40 на 100 (184 милиарда евро) от контрактуваното финансиране е изплатено, а някои страни в Европейски Съюз са употребявали по-малко от една трета от плануваните средства. Това е довело до увеличение на неизпълнените поети отговорности до 298 милиарда евро в края на 2019 година, което се равнява на съвсем два годишни бюджета, отбелязва палатата.

Миналата година разноските на Европейски Съюз доближават 159,1 милиарда евро, което подхожда на 2,1 на 100 от бюджетните разноски на страните в Общността и на 1 % от брутния европейски народен приход. Около две трети от бюджета на Европейски Съюз се изразходва с систематизиране на средствата от страните.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР