Разговорите между външните министри на Русия Сергей Лавров и Турция

...
Разговорите между външните министри на Русия Сергей Лавров и Турция
Коментари Харесай

Мария Захарова: Скоро в Москва ще разговарят външните министри на Русия и Турция

Разговорите сред външните министри на Русия Сергей Лавров и Турция Хакан Фидан ще се проведат в близко време в Москва. Това заяви за ТАСС говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

" В най-близко време в Москва ще се проведат диалози сред външните министри на Русия и Турция “, сподели тя.

На 25 август Фидан посети Киев, където двамата с украинския президент Володимир Зеленски са разискали договорката за експорт на зърно през Черно море, чието деяние бе прекратено от Русия.

Турските медии писаха по-рано, че Фидан възнамерява да разиска тематиката за възобновяването на съглашението за експорт на зърно от Украйна и по време на идното си посещаване в Русия, което съгласно изявленията ще се състои идващия месец. Руският заместител външен министър Сергей Рябков удостовери предходната седмица, че се работи по посещаване на турския външен министър в Русия, само че не посочи по кое време ще се състои то.

Турция се пробва да убеди Русия да се върне към договорката, за чието договаряне Анкара оказа помощ предишното лято, съобщи Българска телеграфна агенция. Споразумението разреши доставките на зърно от украински пристанища на Черно море. Москва обаче се отдръпна от договорката предишния месец, оплаквайки се, че не е в положение да изнася личното си зърно и торове макар поетите в съглашението задължения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР