Разбира се, че президентът носи отговорност за назначаването на служебното

...
Разбира се, че президентът носи отговорност за назначаването на служебното
Коментари Харесай

Радев: Отговорност, за да не стигнем до трети вот

" Разбира се, че президентът носи отговорност за назначението на служебното държавно управление. Така е по Конституция и аз не тичам от тази отговорност ". Това съобщи в предаването " Неделя 150 " на БНР президентът Румен Радев.

Той акцентира, че постоянно се е водил от отговорността за бъдещето на България и по този аршин е подбирал министрите в кабинета, без оглед на техните партийни пристрастия:

" Страхът към момента не е отхлабил своя обръч и мъчно хора се вземат решение да заемат такава позиция тъкмо в този момент. Тя е натоварена с доста отговорност. Все още отишлата си напълно скоро власт разполага с всички механизми - финансови и властови, само че все пак има хора, които могат да застанат с лицето и с биографията си и да поемат тази отговорност ". 

Държавният глава уточни, че този служебен кабинет е модел за излизане от безпътицата, в която се намира сега България:

" 45-ото Народно заседание сподели тъкмо тази обърканост ", посочи той.

Румен Радев изрече безпокойство, че може да се стигне до трети парламентарни избори тази година:

" Не желая да мисля, че ще отидем на трети парламентарни избори тази година. Надявам се партиите да проявят отговорност и да сформират държавно управление в границите на идващия парламент. Не е добре да нямаме парламент. България е парламентарна република, тя се крепи на Народното събрание като главен държавен орган, който освен има законодателни функционалности. Народното заседание е управлява изпълнителната власт, една функционалност, която беше отслабена доста по време на ръководството на господин Бойко Борисов ".

Очаквайте подробности
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР