С успех и много емоции приключи третото издание на състезанието

...
С успех и много емоции приключи третото издание на състезанието
Коментари Харесай

Почти 450 състезатели бягаха на Трън Ултра Рън 2024

С триумф и доста страсти завърши третото издание на надпреварата по планинско тичане „ Трън Ултра Рън " в което се включиха съвсем 450 състезатели от цялата страна и чужбина, както и близо 100 доброволци. Състезанието, проведено от Трънското туристическо сдружение и подкрепено от община Трън, се организира на 11 май 2023 година със старт и край в с. Велиново, община Трън. Резултатите на състезателите са налични на формалния уебсайт на сдружението.

„ Трън Ултра Рън " е неповторимо съревнование в България, защото маршрутът минава през четири планини - Ездимирската, Любаш, Парамунската и Ерулската планина. Участниците се изправиха пред предизвикването на четири извънредно атрактивни трасета.

Първото и най-късо трасе бе „ Бягане до върха " с дължина от 8 км и 560 метра позитивна денивелация. При мъжете първи стана Николай Генчев, който го преодоля за 57 мин., а при дамите това е Христина Тушева, която реализира резултат от 1 ч. и 12 мин. и по този метод зае и първото място в категория „ Ветерани " (45 г.+).

Второто трасе „ През двата върха " бе 13 км с 950 метра позитивна денивелация. При мъжете победител е Георги Илиев, който го преодоля за 1 ч. и 40 мин., а измежду дамите Виктория Христова с резултат 2 ч. и 15 мин.

С максимален интерес от страна на участниците бе третото трасе „ Четири върха Tрейл " с дължината 24 км и 1650 метра денивелация. В него се състезаваха 180 индивида. Първенец при мъжете стана известният с многото си върхове българският състезателен ориентировач и планински бегач Кирил Николов - Дизела, които реализира време от 2 ч. и 36 мин. При дамите финалист е Антония Григорова с време 3 ч. и 4 мин.

Десет върха Ултра " несъмнено е най-голямо предизвикателство за състезателите със своите 54 км дължина и 3400 метра денивелация. Сред мъжете първи стана Станислав Чолаков с резултат от 7 ч. и 7 мин., а при дамите медалът е за Верадина Начева с време 8 ч. и 18 мин.

От тази година Трън Ултра Рън има и нова категория - „ Катерач ", при която се преодолява доста стръмно нанагорнище от 480 метра позитивна денивелация за по-малко от 2 км разстояние. Изкачването е същинско предизвикателство, тъй като преди този момент има още две доста стръмни изкачвания - към Големи връх и в. Груйница. Имената на спечелилите можете да разберете на формалната странница на Трънското туристическо сдружение.

За най-малките посетители на надпреварата бяха проведени разнообразни занимателни действия като конна езда, открит урок по таекуондо от състезателен клуб " Таекуондо Фитнес НСА ", както и просветителни игри за работата на избавителните кучета, обезпечени от съдружие " Кучета за търсене и избавяне - България ". Децата се срещнаха с концепцията за доброволчеството и задачата на избавителните кучета, които вземат участие в действителни интервенции по търсене и избавяне на изчезнали лица.

" С горделивост виждаме увеличаващия се интерес и от ден на ден участници във всяко издание на надпреварата и сме признателни на всички, които споделят с нас тази пристрастеност към планинските провокациите и хубостта на Трънския край. Бих желал да изразя своята признателност на всички уредници, доброволци и спонсори, които направиха допустимо провеждането на третото издание на Трън Ултра Рън. Вашата непоколебима поддръжка и отдаденост направиха вероятен триумфа на това вълнуващо събитие, " сподели Руслан Зарев, ръководител на сдружението.

За спомагателна информация:

Илина Попова, Трънско туристическо сдружение, 0876 820 292

Уеб уебсайт : www.transkotd.org

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР