Районният съд в Добрич уважи искането на прокуратурата за налагане

...
Районният съд в Добрич уважи искането на прокуратурата за налагане
Коментари Харесай

Оставиха в ареста британеца, нарязал гумите на 70 коли в Добрич

Районният съд в Добрич почете настояването на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на 51-годишния гражданин на Англия Д.У., притеглен към наказателна отговорност за увреждането на десетки коли в регионалния град. За действието законът планува наказване " отнемане от независимост " за период до 10 години.

 Британски жител повреди 56 леки автомобила, повдигнаха му обвиняване Виж още

Случаят е от 21 декември, когато непрекъснато пребиваващият у нас британец и фамилията му посетили близки на неговата брачна половинка. Поради вдигнатия звук съседи създали забележка на компанията, с което разгневили мъжа. Под въздействието на използвания при гостуването алкохол той влезнал в спор с тях.

Около 2:15 часа английският жител напуснал дома на околните си, счупил стъклото на входната врата на блока, в който те живеят, и почнал да реже гумите на паркираните начело коли. След това траял към прилежащата жилищна постройка и по този начин съумял да повреди общо 56 транспортни средства.

По настояща информация повредените коли към този момент наброяват към 70, откакто от през вчерашния ден насам още пострадали са подали тъжби , сподели за Българска телеграфна агенция представителят на Районна прокуратура Даниел Илиев.

В правосъдната зала отбраната дефинира действието като " инцидентната демонстрация ", само че не оспори авторството ѝ. Според юриста изказванието, че Д.У. би могъл да се укрие или да напусне страната, е безпричинно, защото той е единственият работещ член на фамилията, има жилище в Добрич и дете в неравностойно състояние.

Защитникът означи, че Д.У. не е осъждан у нас или в чужбина и е някогашен боен с " безупречна известност ". Освен това английският гражданин е декларирал желанието си да обезщети пострадалите. Искането за налагане на мярка за неотклонение " домакински арест " остана без почитание.

Определението на съда предстои на обжалване и митинг пред Окръжния съд в Добрич.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР