Районният кмет на Триадица в Димитър Божилов измисли нетрадиционен начин

...
Районният кмет на Триадица в Димитър Божилов измисли нетрадиционен начин
Коментари Харесай

Кмет ще обядва в училищни столове, за да проверява храната

Районният кмет на " Триадица " в Димитър Божилов измисли нетрадиционен метод за надзор на храната за учениците - той ще обядва ежеседмично с храна от учебните столове на територията на региона, определени на инцидентен принцип, с цел да ревизира персонално какво е качеството и количеството й. Това разгласи самият той във фейсбук страницата на столичния регион, където е пуснал и фотоси от първия му обяд - в стола на 22-ро приблизително учебно заведение " Георги С. Раковски ".

От поста му излиза наяве, че той и заместникът му Руслан Баждеков през вчерашния ден са пробвали от спаначената чорба, виенския шницел, месото с ориз, картофената салата и десерта, сервирани на децата от 22-ро учебно заведение. " Днес кметът на „ Триадица “ и неговият заместител обядваха дружно с най-малките - учениците от първи клас в учебното заведение, с цел да ревизират качеството и количеството на предлаганото меню. Нарушения не бяха открити ", оповестява кметът. Той дава обещание да продължи да се храни всяка седмица в учебни столове, определени на случаен принцип, " като мярка за навременен и непрекъснат надзор ", и персонално да инспектира качеството на предлаганата храна, периодите за доставка и грамажа й.

Няколко дни по-рано той с предупреждение контракта с фирмата-доставчик на храна в 126 ОУ „ Петко Тодоров ". Районната администрация се самосезира след сигнали на жители в обществената мрежа за нередности в качеството и количеството на доставяната храна. По-конкректно става дума за обяд за 4.50 лева, който наподобява като чорба, а би следвало да е пюре с пуешко. Божилов персонално взе участие в инспекцията на терен дружно с представители на столичната РЗИ, РУО-София, Областната дирекция по сигурност на храните и други, на която бяха установени проблеми.

 

РЕАКЦИИ

Особено любопитни са реакциите на жителите под поста на Божилов. Много хора го поздравяват, наричайки самодейността му " прелестна ", " чудесна " и " образец за отговорност ". Доста обаче го и подлагат на критика, смятайки, че става дума за следващата пиар показна акция за " лъскане на имиджа и егото ". " Защо изключителната кметска инспекция отива с ескорт от публицисти и камери, и дали просто ей по този начин кметът е решил през днешния ден да отиде да хапне в стола на 22ро. Дали вярвате във неочакваните решения, на момента изпълнени, с непредупредено управление на учебното заведение и стопанисващ стола? ", пита жител. " Следващата инспекция да бъда ли добър оракул и да позная, че ще е втора британска в стрелбище? ", споделя и различен, който не има вяра в инцидентния принцип на инспекциите. Трети пък се чуди в случай че би трябвало кметът да върви да обядва всеки ден в учебното заведение, с цел да е качествена храната, то по какъв начин ще си прави останалата работа. " Освен това, контролът върху качеството не се ли упражнява от някоя институция, която има нужните умения и инсталация, а не от субективния усет на един човек, въпреки и той кмет? ", пита той. В негова поддръжка е и изявлението на различен жител: " Гол самун, подложен на табла, дали е или не е нарушаване на предписанията на Министерство на здравеопазването? ".

 

ОЩЕ РАБОТА

" Моля да ревизирате напредъка на стола в 104 0У " Захари Стоянов ", защото там градежът му се точи с години. Едното ми дете към този момент приключва без стол, обрисува се и второто да не знае какво е това, алармира жител районния кмет. " Покривът на столовата в 121 СОУ " Г. Измирлиев " е пред сриване. А храната е под всякаква рецензия ", уведомява го втори. " Очакваме с неспокойствие инспекция в 73 СУ! Въпреки, че има уверения, че са извършени диалози с компанията снабдител, качеството на храната към момента е подозрително ", основава му работа и трети софиянец.
 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР