Районна прокуратура - Свиленград привлече като обвиняем и задържа 35-годишен

...
Районна прокуратура - Свиленград привлече като обвиняем и задържа 35-годишен
Коментари Харесай

Арестуваха българин, опитал да прекара 13 нелегални мигранти през страната

Районна прокуратура - Свиленград притегли като обвинен и задържа 35-годишен мъж за подкрепяне на 13 жители от Афганистан да преминат нелегално през страната, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Ф.П. /35 г./ е бил махленски в това, че на 12 декември в землището на село Младиново, община Свиленград, незаконно подкрепил чужденците да преминат през страната в нарушаване на закона.

Установено е било, че афганистанците влезнали в България от Гърция през " зелена граница " в землището на Свиленград. Наблизо с автомобила си ги чакал обвиненият Ф.П., който ги качил, след което се насочил към вътрешността на страната. В землището на село Младиново обаче зародила злополука с различен лек автомобил.

Обвиняемият Ф.П. напуснал местопроизшествието, като изоставил и незаконните мигранти в моторното транспортно средство. За случая бил подаден сигнал на тел. 112.

Незабавно били подхванати издирвателни мероприятия от чиновници на " Гранична полиция ", в хода на които е бил издирен причинителят. Чуждите жители са били настанени в център за мигранти.

Ф.П. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на прокурор от Районна прокуратура - Свиленград, допълват от прокуратурата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР