Районна прокуратура – Велинград наблюдава бързо производство за нарушаване на

...
Районна прокуратура – Велинград наблюдава бързо производство за нарушаване на
Коментари Харесай

Ресторант в Пазарджишко опита да заобиколи забраната

 Районна прокуратура – Велинград следи бързо произвеждане за нарушение на заповед за прекратяване на работата на заведения за хранене и питейни заведения поради епидемиологичната конюнктура, оповестиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

На 20 март 2020 година, в Костандово, обл. Пазарджик,е нарушена заповед № РД-01-124, на министъра на опазването на здравето срещу разпространяването на заразителна болест по хората Коронавирус - 19, като действието е осъществено по време на изключително състояние, обвързвано със смъртни случаи – закононарушение по член 355 алинея 2 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 20 март 2020 година. в гр. Костандово, обл. Пазарджик, в ресторант, е била осъществена инспекция от полицейски чиновници за съблюдаване на заповедта на министъра на опазването на здравето в частта, по отношение на прекратяване на активността на питейни заведения и заведения за хранене поради епидемиологичната конюнктура.

Установено е, че заведението работело и в него се намирали четирима клиенти, които консумирали храна и питиета. Ресторантът незабавно бил затворен.

Делото е взето под специфичен контрол от Апелативна прокуратура – Пловдив.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР