Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми и задържа двама

...
Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми и задържа двама
Коментари Харесай

Хванаха 19 нелегални мигранти край Пловдив

Районна прокуратура – Пловдив притегли като обвинени и задържа двама мъже за трафик на мигранти. Общо 19 са непознатите жители, хванати край Пловдив.

На 12 юли при рутинна инспекция на лек автомобил – ван, марка „ Пежо “ в землището на с. Бенковски, е арестуван 22-годишен румънски жители. Той превозвал 12 сирийци, сред които и две деца под 16 години. Всички чужденци са били без документи за идентичност. Групата е минала от Турция в България през „ зелена “ граница и желала да стигне до Германия и Холандия.

На 13 юли край с. Труд е арестуван 20-годишен българин. Той управлявал лек автомобил „ Шкода “ под въздействието на наркотични субстанции и не се подчинил на подадени от длъжностен полицейски автомобил светлинни и звукови сигнали. В автомобила му са открити 7 незаконни мигранти от Сирия.

И двамата водачи са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР