Районен съд – Бургас заседава по делото за лично укривателство

...
Районен съд – Бургас заседава по делото за лично укривателство
Коментари Харесай

Пуснаха Бенчо Бенчев да пътува в чужбина

Районен съд – Бургас заседава по делото за персонално укривателство и държане на огнестрелни оръжия и муниции, по което обвиняем е Бенчо Бенчев. В правосъдното съвещание като очевидец бе изслушан Й. Д., персонален водач на подсъдимия. В идващото съвещание, по искане на отбраната, ще бъдат позволени до разпит в качеството им на очевидци П. Д. и М. К., лица от защитата на Бенчо Б., както и неговия наследник, Н. Б., който населява една къща, дружно с подсъдимия и в качеството му на ловджия, притежаващ позволение за носене на огнестрелно оръжие.

Държавното обвиняване не се опълчи на по този начин направените от юристите на Бенчо Бенчев претенции. В идващото съвещание ще бъдат изслушани и движимостите лица. В края на съвещанието отбраната показа здравна документи, характеризираща здравословното положение на подсъдимия, с искане за разрешаване на Бенчо Бенчев да напуща рамките на Република България, за лекуване. Районен съд – Бургас откри настояването за основателно и анулира мярката за процесуална насила „ Забрана да напуща рамките на Република България “, взета във връзка с подсъдимия.

В сегашния случай не се касае за анулация на тази мярка изобщо, а за овакантяване неведнъж рамките на Република България за осъществяване на прегледи в разнообразни лечебни заведения в Република Турция. Според правосъдния състав, досега подсъдимият е посочил безупречно процесуално държание. Нито един път не е предизвикал отсрочване на делото и несъобразяване с предходните избрания на съда, с които краткотрайно на Бенчо Б. е било разрешавано да напуща рамките на страната.

Съдът регистрира и не на последно място събитието, че определенията на съда по предишни позволения, с цел да влязат в действие лишава време и тези неудобства на подсъдимия към сегашния миг са към този момент несъответстващи и неоправдани. Бургаският областен съд се солидализира със декларираното от страна на бранителите, че подсъдимият не се е възползвал от предходното позволение да пътува до Република Турция, поради, че би могъл да стане причина за отсрочване на днешното правосъдно съвещание.

Определението на Районен съд – Бургас предстои на тъжба или митинг в 7-дневен период.

Следващото съвещание по делото е планувано за 26 март 2021 година, 09.00 часа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР