Районен съд-Бургас започна заседание по делото на Бенчо Бенчев за

...
Районен съд-Бургас започна заседание по делото на Бенчо Бенчев за
Коментари Харесай

Разпитаха бивш депутат по делото срещу Бенчо Бенчев

Районен съд-Бургас стартира съвещание по делото на Бенчо Бенчев за персонално укривателство и държане на огнестрелни оръжия и муниции, съобщи БНР.

Бившият народен представител от Движение за права и свободи Несрин Узун беше разпитан по време на делото против общинския консултант Бенчо Бенчев. Узун даде показания при закрити врата, по негово искане.

Несрин Узун беше арестуван по време на акция на полицията в Истанбул през август 2018 година, когато беше задържан несебърския необут Димитър Желязков-Очите и бургаският консултант Бенчо Бенчев.

Експолитикът изиска да бъде разпитан при закрити врата и съдът почете молбата му. Узун няма обвиняване по случая.

В днешното съвещание показания даде и различен очевидец – Нина Тодорова. Тя уточни, че се засякла с тримата инцидентно, при екскурзия, на която била с двама другари в Истанбул. Узун поканил всички да вечерят дружно, тъй като имал резервация. При връщането им с хотела, арестували Желязков и останалите двама. Тодорова бе безапелационна, че не е знаела, че Очите се търси от Интерпол.

На идващото съвещание би трябвало да бъде разпитан още един очевидец, който е бил във въпросната вечер в турския хотел и да бъдат слушани специфичните разследващи средства.

Бенчо Бенчев е обвинен за укриването на Митьо Очите и за нелегално държане на оръжие и муниции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР