Равновесието в Източното Средиземноморие доста се промени, пише днес турският

...
Равновесието в Източното Средиземноморие доста се промени, пише днес турският
Коментари Харесай

Знай си мястото, Америка!

" Равновесието в Източното Средиземноморие много се промени ", написа през днешния ден турският в. " Милли газете " във връзка декларираното предпочитание на Съединени американски щати да се причислят към Източносредиземноморския газов конгрес. Вестникът показва, че не е минал и месец, преди новата администрация на Джо Байдън да предприеме първата си стъпка против Турция в Източното Средиземноморие.

" Турция вън, Съединени американски щати вътре ", гласи заглавието на обявата. " Милли газете " отбелязва, че " Съединени американски щати, които са против Турция и СКТР /признатата единствено от Анкара Севернокипърска турска република, бел.ред./ в борбата за разпределението на енергоизточниците и суверенните зони, са се кандидатирали за участие в Източносредиземноморския конгрес ". Съединени американски щати са получили покана за статут на " непрекъснат наблюдаващ " от членовете на форума, който изключва Турция от уравнението в Източно Средиземно море, написа още изданието.

Източносредиземноморският газов конгрес беше учреден през 2019 година в Кайро за да обезпечи съгласуване сред членовете за оптимално оползотворяване на енергоизточниците и запасите на природен газ в Източно Средиземно море и да бъде основан районен газов пазар, който да обслужва задачите на страните членки, припомня турското издание. Освен Турция отвън форума са също Сирия и Ливан.

" Знай си мястото, Америка ", написа в заглавие през днешния ден " Дирилиш постасъ ", като цитира реакции от Анкара след изразената от Съединени американски щати паника по отношение на намесата на полицията на студентските митинги в Истанбул. Министерството на външните работи съобщи, че никой няма право да се бърка във вътрешните работи на Турция. Вестникът цитира и позицията на представителя на ръководещата Партия на справедливостта и развиването /ПСР/ Йомер Челик, който също отхвърли изразените от Съединени американски щати безпокойства.

" Това е политическо изказване. Разглеждаме го като интервенция във вътрешните ни работи и го отхвърляме ", сподели той.

" Дирилиш постасъ " отбелязва, че Върховният комисариат за правата на индивида на Организация на обединените нации е побързал да призове студентите да бъдат оставени на мира и да съобщи открита поддръжка за групите от ЛГБТ-общността, " обидили свещени мюсюлмански полезности ".

Според изданието комисариатът ползва двоен критерий, който проличава в отношението му към митингите във Франция от една страна и към сегашните в Турция, от друга.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР