Растящият брой на новозаразените с коронавирус и на починалите от

...
Растящият брой на новозаразените с коронавирус и на починалите от
Коментари Харесай

Какви са мерките при твърдия локдаун в Германия от 16 декември

Растящият брой на новозаразените с ковид и на умрелите от пандемията е причина да се подхващат дейности, акцентира Ангела Меркел, написа

Затова мекият локдаун минава в корав от 16-и декември до 10-и януари, каквото решение взеха канцлерката и министър-председателите на 16-те федерални провинции.

Основното: магазините затварят, като се изключи тези за хранителни артикули и питиета, аптеки, оптики и дрогерии, бензиностанции, авторемонтни работилници, банки, пощенски филиали, будки за вестници. Разрешена остава и продажбата на коледни елхи. На фризьорските салони и козметичните студия обаче се постанова възбрана за работа.

Училищата и детските градини се затварят до 10-и януари. На родителите ще бъдат основани спомагателни благоприятни условия да вземат заплатен отпуск за този интервал.

За Коледа се позволява събирането на до две семейства близки родственици, без ограничавания в броя на хората. Извън коледните празници е позволено събирането единствено на до петима души, по този начин ще е и по Нова година. Когато ще е и безшумно - не разрешава се категорично продажбата и потреблението на фойерверки. За времето от 16-и декември до 10-и януари се не разрешава и потреблението на алкохол навън.

Освен това за интервала на локдауна жителите на Федералната република би трябвало да се откажат от всички незадължителни пътувания в страната и в чужбина.

Засегнатите от локдауна компании и бизнесмени ще продължат да получават финансова поддръжка от страната.

Следващата среща на канцлерката с министър-председателите на провинциите ще се състои на пети януари 2021 - за разискване на постигнатото и непостигнатото в следствие от ограниченията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР