Растението дебелец е многогодишно растение. Доста често се отглежда като

...
Растението дебелец е многогодишно растение. Доста често се отглежда като
Коментари Харесай

Домашно цвете мори кисти и фиброиди-Стопява ги докрай!

Растението дебелец е многогодишно растение. Доста постоянно се отглежда като декоративно растение. Може да пораства в най-трудните условия, където други растения на практика не оцеляват. Дори от тази характерност произлиза името му Sempervivum, дума, която значи “безсмъртниче ”.

В допълнение, то може елементарно да се отглежда вкъщи. Не изисква огромно количество пръст или вода и специфични грижи. Това е извънредно естествено лекарство със същата лечебна мощ като  алое вера.

Съдържа фумарова и ябълчена киселина, растителна слуз, етерично масло, танин, калций.

В националната медицина се употребява заради своите противовъзпалителни, стягащи и диуретични свойства. В допълнение, те се употребяват под формата на сок, тинктури и чай.

Особено постоянно се употребява при няколко болести, само че нормално се предлага при фиброиди и кисти.

Дебелец и мед против фиброиди и кисти

съставки:

300 грама цели млади листа 500 грама първокачествен детелинов мед

Начин на подготвяне:

Така че, измийте листата на растението, отстранете непотребната вода с мека забрадка и смелете листата в блендер или с пасатор.

С дървена или пластмасова лъжица смесете сместа с мед, до момента в който се получи хомогенна примес.

След като приготвите сместа, я изсипете в стъклен буркан, затворете капака, увийте го с фолио или тъмна хартия, с цел да го предпазите от светлина, и го оставете в ледник за 7 дни.

През това време се предлага сместа да се разбърква 2-3 пъти, защото леко се сгъстява в горната част.

Ще се подготви един литър за това количество съставки и това количество ще бъде задоволително за 20 дни лекуване.

Дозировка:

Вземете супена лъжица 3 пъти дневно по този метод:

Една чаена лъжичка заран на празен корем. Но не яжте и не пийте нищо до половин час. Една супена лъжица сред обяд и вечеря. Но най-малко 2 часа след обяд и най-малко половин час преди обяд. Една супена лъжица преди лягане.

Време за лекуване:

Лечението ще продължи според от размера на фибромите или кистите. За дребни кисти може да е задоволително 20 дни, до момента в който за лекуване на огромни миоми ще е по-дълго.

Но при положение на междинни и огромни фиброми, интервалът на лекуване е 3 месеца. Особено в случай че забележите, че миомата е намаляла, направете отмора от 2 седмици и продължете лекуването още веднъж до 3 месеца.

За да постигнете още по-добър лечебен резултат, също е потребно да пиете чаша чай от коприва всеки ден. Това ще обезпечи по-добро филтриране на кръвта.

Това в действителност е едно от най-ефективните естествени средства против фиброиди и кисти. Помага за понижаване или даже изцяло изгубване. Освен това нежеланите реакции са доста редки. И в случай че се появят, те нормално имат умерена активност.

Най-честите могат да бъдат слабителни или диуретични резултати (диария и бързо уриниране). Още по-малко евентуално е да се появят гадене и повръщане. То обаче не се предлага за хора, които са алергични към мед, бременни дами, дами, които кърмят, или диабетици.

Други приложения на дебелец и мед

Това национално лекарство е мощно и за детоксикация и пречистване на организма от насъбрани нездравословни субстанции. Следователно, може да се употребява за тази цел.

Две супени лъжици дневно са задоволителни, една заран и една през нощта.

Тази рецепта е идеална и за повишение на метаболизма ви и стимулиране на храносмилането, усилване на имунната ви система, за балансиране на кръвното налягане и за облекчение на признаците, породени от нарушаване на щитовидната жлеза.

Листата са по-лековити, когато са цялостни със сок. Добре е, че химическият му състав не се трансформира след заледяване, тъй че може да се съхранява във фризера и да се употребява през зимата.

Инфо: ЗаЖената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР