Ръст на заплати и иновации - какви инвестиции в образованието

...
Ръст на заплати и иновации - какви инвестиции в образованието
Коментари Харесай

Милена Дамянова, ГЕРБ: Училищата и детските градини се справиха адекватно

Ръст на заплати и нововъведения - какви вложения в образованието предлага ГЕРБ за идващ мандат? Пандемията промени доста просветителната система и живота ни. Нещо, което би трябвало да признаем - че българските учебни заведения и детски градини се оправиха съответно посредством своите шефове и учители. За българските студенти просветителният развой не е прекъсвал. Анализите занапред предстоят. Това сподели за " Денят ON AIR " претендентът за народен представител от ГЕРБ-СДС Милена Дамянова.

По думите ѝ доста деца са преоткрили учебното заведение, доста деца към този момент са намерили претекст да учат. " Не бива да пренасяме живата класна стая във виртуалната. Децата при връщане в учебно заведение имат по-дълъг интервал на акомодация, не са се виждали доста време, а корен квадратен може да изчака. Трудно е, само че здравето е преди всичко ", акцентира тя за Bulgaria ON AIR.

От думите ѝ стана ясно, че спазването на противоепидемичните ограничения е извънредно значимо. Предстои закупуване на 80 000 нови устройства за онлайн образованието у нас, работи се проблемите в тази тенденция.

" Целят развой значи доста старания на доста хора. Не одобрявам това говорене, че нещата не са наред, тъй като това не ни оказва помощ като общество. Винаги съм считала, че системата може да реагира на малко по-резки промени ", акцентира Дамянова.

Според нея за една година просветителната ни система е посочила, че не е консервативна и е декларирала своята еластичност.

" Всяка стъпка в образованието, която се подхваща, се разисква със заинтригуваните страни. Случи се и нещо, за което мечтаехме - партньорството на родителите. Училищата откриха метод процесът да продължи, а родителите поддържаха напъните. 1260 лв. е сега минималната работна учителска заплата. Темата с новите генерации е значима, прави усещане, че се намира вярната пътечка, само че процесът би трябвало да е по-цялостен. Продължаваме с вложенията в учителите, новите умения и качеството на образованието ", уточни Дамянова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР