Рамков договор с Министерството на финансите в Китай сключва известното

...
Рамков договор с Министерството на финансите в Китай сключва известното
Коментари Харесай

Издателство от Търново подписва договор за съвместна дейност с Министерството на финансите на Китай

Рамков контракт с Министерството на финансите в Китай подписва известното издателство „Фабер“ от Велико Търново, което е второ по размер на книжна продукция в България. Подписването на съглашението ще е след две седмици. Това заяви притежателят на издателството Нейко Генчев.

„ Мисля, че това единствено по себе си е неповторим факт за българско издателство. Сътрудничеството ще бъде във всички действия, които ние като издатели можем да правим на европейска територия, в услуга на министерството. Има доста издания, които те биха желали да се появят в Европа. Ще бъде доста по-лесно да ги изпълним ние тук, в сравнение с да се вършат в Китай и да се транспортират. Ще си сътрудничим и с преводи, редакции и всичко обвързвано с нашата активност ”, посочи Нейко Генчев.

Той акцентира, че има предложение във Велико Търново да бъде оголен филиал на Пекинския университет за езици и просвета.

„ Ако тази концепция се реализира, тя би могла да промени радикално метода, по който наподобява остарялата столица в този момент. Филиалът ще притегли студенти китаисти от цяла Европа ”, разяснява Генчев.
Той разгласи още, че във Велико Търново ще има Фестивал на китайската просвета. Единственото по рода си събитие в Европа ще се организира в тясно съдействие с Институт „ Конфуций ” в Ханбан и Пекинския университет за езици и просвета. Плановете са фестивалът да се организира през идната година, а сега тече усилена подготовка за реализирането му.

„Няма подобен аналог към момента в Европа. Единствено в Съединени американски щати има два фестивала на китайската просвета. За организирането на това атрактивно събитие във Велико Търново разчитаме на Пекинския университет, прочут със своите професионални ансамбли във всички области на изкуството. Искаме този фестивал да бъде подложен в по-широка основа ”, изясни Нейко Генчев.

Той добави, че културното събитие се явява естествено продължение на трансформиралите се в традиция отбелязвания на Китайската нова година и други прояви, популяризиращи културата на далечната страна във Велико Търново.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР