Ръководството на университетската спешна болница Пирогов изказва благодарност към всички

...
Ръководството на университетската спешна болница Пирогов изказва благодарност към всички
Коментари Харесай

Ръководството на „Пирогов“ изказва благодарност към всички екипи, които работиха неуморно по време на празнични почивни дни

Ръководството на университетската незабавна болница „ Пирогов " изрича признателност към всички екипи, които работиха неуморно по време на празнични почивни дни. Тази година дежурствата са били извънредно натоварени, оповестяват екипите. Над 3500 потърсиха помощ в Спешното поделение на „ Пирогов " през интервала, като 1/3 от тях са деца от 0 до 18 години. Сред най-натоварените звена са били незабавните кабинети и клиники по травматология, по кардиология и вътрешни заболявания с голям брой случаи на тежки инфаркти, тежки белодробни емболии, сърдечна недостатъчност; клиниката по нервни заболявания със случаи на тежки пациенти, при които са се наложили емболизации, реанимациите, отделенията по педиатрия, по детска коремна хирургия.

„ За интервала на празничните дни Отделението по педиатрия е съществено натоварено. Имаме над 700 деца минали през обзор, като са ни търсили освен от София, само че и от цялата страна. Най-чести са случаите на бронхити, бронхиолити и пневмонии. Това е два пъти повече от нормалните работни дни. ", заяви началникът на пироговската педиатрия доцент Ирен Цочева.

На над 500 от потърсилите здравна помощ, им се наложи да посрещнат празниците в болничното заведение. При част от тях медиците ползват консервативно, а при друга част и оперативно лекуване.

„ През 2023 година има растеж на пациентите, които са се доверили на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов ". ", отбелязва изпълнителният шеф доктор Валентин Димитров. От 1 януари до 27 декември през болничното заведение са минали близо четвърт милион, от които 53 000 пациенти са останали за лекуване. Това е с 10 000 повече лекувани пациенти, по отношение на същия интервал за миналата година.

През 2023 година най-вече пациенти са се обръщали за модерна здравна помощ към травматологиите, хирургия, неврохирургия, УНГ, педиатрия, детска травматология, кардиология и вътрешни заболявания, неврология, урология, реанимация.

Изминалата година беше освен натоварена и тежка, само че и специфична за болничното заведение. Тя мина към нов темп на работа. В редица клиники беше закупена нова и съвременна инсталация. Започна се и се приключи напълно ремонтът на Клиниката по урология, към която е отделението по детска урология. Приключи обновяването на реанимационните корпуси, ОАИЛ беше оборудвана с най-модерна инсталация.

В Клиниките по изгаряне и по детската травматология бяха избавени и излекувани едни от най-тежките пациенти от България и чужбина. В Детската хирургия беше осъществена неповторима интервенция. В Клиниката по детска хирургия беше доставен извънредно съвременен уред блаогдарение на " Българската Коледа ".

Клиниката по неврохирургия приключва една сложна, само че сполучлива година. Нови триумфи бяха реализирани в роботизираната и минимално инвазивна гръбначна хирургия, след повече от 20 година излезе от щемпел учебник по неврохирургия в 3 тома, включващ 58 създателя, показали познанието си в 195 глави, покриващи всички области от неврохирургията. Отговорен редактор е завеждащият клиниката проф. Николай Габровски.

Започна и интензивната подготовката на идния Европейски конгрес по неврохирургия. За първи път в историята на българската неврохирургия имаме достойнството да сме домакини на най-големия и влиятелен неврохирургичен конгрес. Това огромно събитие е огромно самопризнание за българската неврохирургия.

Отбелязахме, въпреки и със забавяне, 70 години от основаването на болничното заведение.

УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " ще приключи календарната година с облага. Увеличението на тази облага за м. Ноември по отношение на м. Октомври 2023. е с съвсем четвърт милион лв.. Изпълнителният шеф доктор Валентин Димитров и цялото управление сервират възторженостти към всички чиновници, които се раздават и работят самоотвержено и по пироговски в името на пациентите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР