Хубаво е за един човек да консумира риба поне веднъж

...
Хубаво е за един човек да консумира риба поне веднъж
Коментари Харесай

Специалист: Хубаво е за един човек да консумира риба поне веднъж в седмицата

Хубаво е за един човек да употребява риба най-малко един път в седмицата. И то да я употребява в нейния оптимално естествен тип - леко запечена, без тежки пържени неща, и в случай че е допустимо с леки подправки. Това сподели в BTV " Тази събота и неделя " основен помощник лекар Иван Неделчев. По думите му в България към момента може да се откри хубава храна.



Агенцията по храните прави задоволително акуратен надзор. При добра осведоменост имаме опция да открием прясна и качествена храна, добави той.

Неделчев акцентира, че калориите в организма са едно разтегливо разбиране, а най-важно е да се усещаме добре и да бъдем здрави.

Вземете цифрата 22 и го умножете по килограмите си. Ако една дама е 60 кг, умножени по 22, това прави към 1 400 калории, които ще я поддържат в добра форма. Когато имаме и физическо натоварване, калориите би трябвало да са малко повече - към 1 800, изясни той.

При мъжете е по-специфична формулата. Един средностатистически мъж към 70 кг, в случай че има силови натоварвания - е хубаво да поддържа калориите си от 2500 до 3000, само че е значимо от белтъци, мазнини или въглехидрати ли са получени, сподели още Неделчев.

Според него, когато става дума за хранене, би трябвало да си задаваме тези четири значими въпроса:

Какво ядем?

Колко от него ядем?

Кога ядем?

Как ядем?

Иван Неделчев разяснява и какъв брой е значимо да се прави разлика сред здравословния метод на живот и визията.

Когато приказваме единствено за визия, даже да одобряваме по-малко калории и те да са от най-вредните източници, тялото ще смъква килограми, само че тогава няма да бъдем здрави. Здравето има разнообразни съставни елементи и то не кореспондира единствено с визията. Важно е по какъв начин се усещаме, по какъв начин се наспиваме, дали имаме проблеми, изясни още той.

БТВ, „ Тази неделя "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР