Ръководството на прокуратурата оцени като грубо посегателство над върховенството на

...
Ръководството на прокуратурата оцени като грубо посегателство над върховенството на
Коментари Харесай

Прокуратурата вижда „грубо посегателство“ в исканата оставка на Гешев

Ръководството на прокуратурата оцени като „ жестоко посягане над върховенството на правото и независимостта на правосъдната власт “ декларацията, с която депутатите от ръководещото болшинство желаеха оставката на основния прокурор Иван Гешев. 

Припомняме, че по-рано през деня  от парламентарната естрада от „ Продължаваме промяната “ желаеха оставката на основния прокурор

„ Политическата декларация изцяло удостоверява неведнъж изразените опасения – от управлението на държавното обвиняване, включително и с писмо до европейските институции, посолствата на страните членки на Европейски Съюз, Англия и Съединени американски щати, за растящия у нас риск от съществено и непоправимо накърняване на независимостта на прокуратурата като част от правосъдната власт и трайно оттегляне от водещия принцип в Европейския съюз за господство на правото “, написа в позицията на управлението на прокуратурата.
Политическа партия: Декларацията е едвам първата стъпка за отстраняването на Гешев (ВИДЕО)
Декларацията от името на ръководещата коалиция, с която бе поискана оставката на основния прокурор Иван Гешев, е едвам първата стъпка, к...
Прочети повече
Тя беше публикувана малко, откакто Иван Гешев отхвърли да разяснява поисканата от парламентарната естрада оставка и допусна, че става дума за „ спешен пиар “. Той уточни по-рано през днешния ден, че не е осведомен с прочетената от парламентарната естрада декларация, тъй като пътувал към Висшия правосъден съвет, където към 10 ч. започваше избора на ръководител на Върховния касационен съд.

„ Това, което мога да кажа, е, че през днешния ден не е денят за разискване на българска политика, още повече спешен пиар най-вероятно. Важното събитие през днешния ден е идната процедура за избор на ръководител на Върховния касационен съд. Аз поисквам триумф на колежката Захарова. Дали ще има избор, дали няма да има сполучлив избор, по значимо е нещо друго, процедурата да протече професионално и при съблюдаване на условията на закона и съм сигурен, че сътрудниците от Висшия правосъден съвет, всички ще проявим почитание към самите себе си, към институцията, която представляваме – Висш правосъден съвет, към сътрудниците магистрати “, сподели Гешев.

Единствената номинация за ръководител на Върховния касационен съд е издигнатата от висшите съдии Галина Захарова.



Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР