Ръководството на Параходство Български морски флот се обърна в специална

...
Ръководството на Параходство Български морски флот се обърна в специална
Коментари Харесай

Ексклузивно! БМФ с директно обръщение към Симеонов: Срещнете се с моряците и техните семейства, ако Ви остане време от обиколките на Слънчев бряг!

Ръководството на Параходство Български морски флот се обърна в специфична декларация към вицепремиера Валери Симеонов във връзка вчерашните му изказвания по отношение на тях. От БМВ без терзание разкриват всички детайлности към приватизацията на предприятието и оборват всяко едно от внушенията на политика.

" След подписване на контракта за приватизация и настъпването на пазарната рецесия единственото съответно пазарно държание на БМФ е:
Да понижи флотилията, като изведе от употреба всички кораби, които не могат да се търгуват (не се наемат от товародателите) и корабите с високи разноски за употреба.
Да влага във високотехнологични, енергоспестяващи и нови кораби, които могат да се търгуват в положението на международна рецесия в корабоплаването, за които може да се получи финансиране от банки и които могат да бъдат застраховани;
Това е единственото допустимо и вярно управническо решение за сдружението. Всяко друго би довело до бърз банкрут без други възможности. По този метод спасихме и сполучливо развихме БМФ, като го направихме водач в транспорта по море на насипни товари в района на Черно, Балтийско и Азовско море и Атлантика ", безапелационни са от БМФ.

И изясняват на Симеонов, че е доста по-лесно да се срещне с моряците и техните фамилии, с цел да чуе от първо лице проблемите им, в случай че откри време от обиколките на курорта " Слънчев бряг ".

Ето и цялостната позиция на БМФ:

“ПАРАХОДСТВО БЪЛГАРСКИ МОРСКИ ФЛОТ” АД

До
ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ СИМЕОНОВ

ПОЗИЦИЯ НА „ ПАРАХОДСТВО БЪЛГАРСКИ МОРСКИ ФЛОТ” ЕАД

Във връзка с Ваши погрешни и подвеждащи изказвания по отношение на приватизацията на „ Параходство Български морски флот” ЕАД

ГОСПОДИН ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ СИМЕОНОВ,

Във връзка с Вашите медийни прояви и изказвания по адрес на „ Параходство Български морски флот” ЕАД (БМФ) и решението на Арбитражния съд при БТПП по отношение на настояването за изменение вследствие на стопанска нетърпимост на две от всичките седемнадесет следприватизационни отговорности, Ви отговаряме следното:

Приватизацията на БМФ е осъществена през август 2008 година и е единствената приватизация в историята на България след измененията, при която купувачът е длъжен да извършва толкоз комплициран комплекс следприватизационни отговорности за интервал от 10 години след датата на приватизация. Само за съпоставяне следприватизационния надзор на отговорностите на електроразпределителните сдружения е с интервал от 3 години, на България Ер е 5 години, на Параходство българско речно корабоплаване – 5 години и така нататък

Системата от условия и отговорности по Договора за приватизационна продажба отразява положението на международната стопанската система и в частност бранша комерсиално мореплаване към интервала 2006 година - 2007 година Този интервал се характеризира с исторически най-високите равнища на международния фрахтов пазар, съвсем без значение за кой тъкмо кой сегмент на комерсиалното мореплаване става въпрос. Затова през 2008 година, когато се организира приватизационната процедура, купувачът създава приватизационното си предложение и се подписва Договора за приватизация при изискванията на устойчиво повишаване на тонажа и доходността на фрахтовия пазар.

2009 година и интервала по-късно са характеризират с:
Световната банкова криза;
Кризата в комерсиалното мореплаване – неколкократен спад на приходите при в другите сегменти; банкрут на огромна част от корабособствениците; банкрут на корабостроителници; излекуване, обединение или изкупувания на банки профилирани в кредитирането на комерсиалното корабоплаване;
2015 година е най-лошата в международната история на актуалното корабоплаване;
Застрахователи отхвърлят да застраховат кораби на възраст над 20 години и техните товари.
Част от пристанищата в Европа отхвърлят да позволяват кораби на възраст над 20 години.
Търговските флотилии на страни от Черноморския район като Украйна и Румъния банкрутират.

След подписване на контракта за приватизация и настъпването на пазарната рецесия единственото съответно пазарно държание на БМФ е:
Да понижи флотилията, като изведе от употреба всички кораби, които не могат да се търгуват (не се наемат от товародателите) и корабите с високи разноски за употреба.
Да влага във високотехнологични, енергоспестяващи и нови кораби, които могат да се търгуват в положението на международна рецесия в корабоплаването, за които може да се получи финансиране от банки и които могат да бъдат застраховани;
Това е единственото допустимо и вярно управническо решение за сдружението. Всяко друго би довело до бърз банкрут без други възможности. По този метод спасихме и сполучливо развихме БМФ, като го направихме водач в транспорта по море на насипни товари в района на Черно, Балтийско и Азовско море и Атлантика.

Корабните екипажи, техния състав, брой, функционалности, сигурност, квалификации интервалите на отмора, товаро-разтоварните интервенции, сигурността на кораба, контрола, поддръжката, носенето на вахтите и така нататък се регламентират детайлно от редица интернационалните актове и регламенти, признати от интернационалните организации МТО и ММО от фамилията на Организация на обединените нации и станали част от националните законодателства на страните, под чийто байрак плава съответния транспортен съд. Всички кораби на БМФ в сходство с Договора за приватизация плават под знамето на страна - членка на Европейската общественост.

В момента БМФ оперира 35 морски кораба със междинна бройка на екипажа на всеки от 20 морски лица. Предвид условията за сменост/ротация на екипажите на всеки 4 календарни месеца в сходство с условията на интернационалните конвенции, елементарно може да си извършите умозаключение какъв брой моряци са ангажирани от БМФ за оперирането на към този момент единствената комерсиална морска флотилия в България. Това, което Вие твърдите за плавсъстав от 124 моряци, е подвеждащо и погрешно. На корабите на БМФ междинното заплащане на капитан е почти 15 000 лева, а на основен монтьор 13 500 лева, което е в пъти над междинното равнище на възнаграждение в страната. Минималното заплащане на транспортен съд на БМФ е над 2 600 лева По стажантски стратегии на корабите на БМФ сега се организират образования и подготовка на 56 стажанта.

Инвестициите в сдружението за интервала от дата на приватизацията до края на декември 2016 година са с общ размер на 567 760 343,37 лева За тази сума са добити 18 кораба и са направени заплащания по 4 новостроящи се кораби, които чакаме да бъдат пуснати на вода през 2017 година и 2018 година Бизнес проектите на сдружението включват през 2017 година и 2018 покупка на още 6 кораба на стойност към 210 милиона лв..

С реализирането на вложенията междинната възраст на корабите все още е 8,7 години. За съпоставяне, към дата на приватизация междинната възраст на корабите на БМФ беше над 24 години, а според Договора за приватизация задължението на купувача е възрастта на корабите на сдружението, да бъде понижена под 20 години.

Информацията и данните, поднесени нагоре, може елементарно да ревизирате като посетите БМФ, срещнете се с моряшките синдикати, морските лица или техните фамилии, несъмнено, в случай че Ви остане време сред обиколките на курорта „ Слънчев бряг “.

Това вярно пазарно държание не покриваше част от изискванията и отговорностите на купувача по Договора за приватизация, а точно:
Купувачът се задължава за период 10 (десет) години след подписване на контракта да поддържа средногодишно общ тонаж на корабите на БМФ не по-малък от 1 300 000 DWT, в това число посредством дъщерни сдружения на БМФ;
Купувачът се задължава за период 10 (десет) години да обезпечи БМФ да поддържа препоръчаната от него средносписъчна бройка на плавателния състав, според показана Социална стратегия.
Тяхното осъществяване би довело до изпадане в неплатежоспособност на сдружението. Тонажът е функционалност на пазара в една пазарна стопанска система. Ако БМФ реши да не се освободи от единствено един транспортен съд, който не може да търгува, а реши да го задържи изкуствено, единствено с цел да извърши приватизационни условия, това значи междинен дневен разход за поддържане на системите на кораба на рейд в пристанище от към 2 850 лева, годишен в размер 1 050 000 лева Сумата включва обезпечаване на най-малък екипаж за обезпечаване на навигационната му сигурност, гориво за работа на генератор за зареждане с електричество, портови такси, според условията на пристанището, налози и застраховки. Пример - неосвобождаването от 20 отхвърлени от пазара кораби за интервала 2009 година – 2015 година значи неминуем разход от към 152 000 000 лева

С коментираното от Вас решение Арбитражният съд при БТПП напълно отхвърли настояването на купувача за изменение на задължението за понижаване на средносписъчната бройка на плавателния състав и отчасти почете настояването на купувача да бъде понижен размера на тонажа, като вместо поисканите 880 000 тонаж постанови, че купувачът следва да поддържа 906 920.96 тонаж. Видно и от заключенията на седем движимости лица по назначените двойна и петорна експертизи по делото, приватизираното сдружение поддържа флот от търговски кораби и отстоява позициите си на фрахтовия пазар с помощта на далновидната и професионална комерсиална политика и мениджмънт макар изменената икономическа и пазарна конюнктура. В тази връзка предявеният иск за проверка на клаузите от Арбитражния съд при БТПП беше подбуден от накърненото възприятие за икономическа правдивост при фрапантно изменените комерсиалния и финансови условия купувачът да продължи да бъде привързан от отговорности, чието осъществяване би било непостижимо и би имало за последствия съществени финансови загуби, доста понижаване на финансовата самостоятелност, доходност и ликвидност на приватизираното сдружение и бъдеща неплатежоспособност.

От друга страна за нас предявеният иск е инструмент за отбрана освен на интереса на купувача. Напротив, считаме, че желаната смяна на приватизационния контракт е обществено оправдана и подхожда в цялостна степен на интереса на обществото и на българската страна, в качеството й на миноритарен акционер, притежател на 30% от акциите в БМФ. По пътя на вашата логичност, разяснявайки заплащането на правосъдна такса от Министерство на стопанската система, като пренасяне на средства от единия джоб в джоба на Министерство на правораздаването, то арбитражното решение в действителност икономисва на страната 16 500 000 лева, като акционер в БМФ.

ГОСПОДИН ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ СИМЕОНОВ,

Купувачът и БМФ нямат несбъднат ангажимент към българската страна и АПСК и без значение от настъпилите непредвидени условия и постановеното арбитражно решение, купувачът ще продължи да извършва капиталовата си стратегия за закупуване на кораби в цялостен размер, по този начин както се е заел по приватизационния контракт.

Считаме медийните Ви прояви по адрес на БМФ за некомпетентни, несъответстващи, повърхностни, уронващи престижа на комерсиално сдружение със 125-годишна история и обидни за хилядите експерти, работещи за БМФ и техните фамилии. Вашата медийни изказвания са несъвместими с отговорностите Ви на заместител министър-председател по икономическата и демографската политика и с етичните правила, които политик от Вашия сан би следвало да съблюдава. Убедени сме, че имате задоволително пълномощия и принадлежности, с цел да се запознаете и да бъдете осведомен за приватизационния контракт, за бранша комерсиално мореплаване, неговите специфики и провокации, преди да решите да вредите на най-големия и напоследък единствен, представител на морското комерсиално мореплаване на България.

За да се уверите в правотата на гореизложеното, Ви каним да посетите БМФ на формалното приемане на 07 юли 2017 на новопостроения 42 000-тонен морски транспортен съд „ Рила “ на стойност 34 500 000 лева, на която среща ще можем да обсъдим визията Ви за държавната политика по отношение на комерсиалното мореплаване.

РЪКОВОДСТВОТО НА „ ПАРАХОДСТВО БЪЛГАРСКИ МОРСКИ ФЛОТ” ЕАД



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР