Ръководството на Международната федерация по вдигане на тежести (IWF) взе

...
Ръководството на Международната федерация по вдигане на тежести (IWF) взе
Коментари Харесай

Изхвърлиха България от състезанията по вдигане на тежести

Ръководството на Международната федерация по повдигане на тежести (IWF) взе решение да изхвърли България от интернационалните надпревари за период от една година, заяви ТАСС, базирайки се на свои източници.

Причина за суровата мярка е неплатена санкция от 500 хиляди $ от страна на Българската федерация по повдигане на тежести, показва съветската организация.

Преди две години 11 състезатели от националния тим на България дадоха позитивни допинг проби и отборът беше дисквалифициран. Пробите бяха с съществуване на анаболния стероид станозолол.

По време на следствието беше оповестено, че спортистите са "били жертва на небрежността на някой различен ". Експерти от самостоятелна лаборатория в Германия стигнаха до заключението, че хранителна добавка, която се употребява от българските спортисти, е нечиста с станозолол в индустриална среда, като спортисти и треньори даже не са били осведомени за такава опция.

През предходната година Изпълнителният комитет на IWF също по този начин не позволи до присъединяване българските тежкоатлети да вземат участие на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, Бразилия.

Тогава беше наложена санкция от 500 000 $. По-рано през годината управителният международен орган в профил от присъединяване и федерацията по повдигане на тежести на Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР