Футболните приказки все още съществуват! Снощи видяхме, изживяхме, усетихме и

...
Футболните приказки все още съществуват! Снощи видяхме, изживяхме, усетихме и
Коментари Харесай

Богинята от Бергамо извади футбола от командното дишане!

Футболните приказки към момента съществуват! Снощи видяхме, изживяхме, усетихме и бяхме съпричастни със случилото се във финала на Лига Европа на стадиона в ирландската столица Дъблин. Аталанта безусловно прегази непобедения до този миг през сезона тим на Байер (Леверкузен).

Бергамаските влязоха в дуела като новобранец и всички чакаха надали не да се приберат в личното си поле и да дебнат за бързи контраатаки. Нищо сходно! Футболните експерти, букмейкъри и анализатори гледаха невярващо по какъв начин още в първите минути италианците натикаха Байер в неговата половина и упражниха брутална преса. А това продължи през всичките 90 минути!
 Аталанта завоюва Лига Европа след победа над Байер (Леверкузен) с 3:0
Проклятието на финалите посече непобедимия Леверкузен, Аталанта сбъдна огромната си фантазия!

Рецитал на Адемола Лукман донесе на бергамаските трофея в Лига Европа

Изглеждаше, че Джан Пиеро Гасперини изнася лекция на своя много по-млад сътрудник Шаби Алонсо. Треньорът на Аталанта беше разучил всеки подробност от играта на Левекузен, а и явно знаеше, че разполага с играчите, които могат да обезвредят " аспирините ". Но случайност ли е това? Естествено, че не! Същият тим на Аталанта размаза и Ливърпул на " Анфийлд " с 3:0, Ливърпул на Клоп, който тогава още мечтаеше за един финален европейски трофей с мърсисайдци.

Аталанта се показва чудесно и в Серия " А ", където в последните години конкуренцията е извънредно жестока и съумя да се класира за зона Шампионска лига. Трофеят от Лига Европа самичък по себе си отваря вратата за ШЛ, само че момчетата на Гасперини нямаше по какъв начин да знаят какво ще се случи на финала в Дъблин и си бяха " оплели кошницата " и в шампионата.
 Президентът на италианския футбол: Аталанта е гордостта на Италия
Президентът на италианския футбол: Аталанта е гордостта на Италия

Той поздрави Аталанта след триумфа

Още преди финала беше ясно, че ще следим мач сред два извънредно симпатични тима. Зрелището беше обезпечено. Всички предпоставки за шоу, за голове, за обрати, за драми, защо ли не - всичко беше като че ли предначертано, само че проектът на Гасперини беше различен. Той искаше да унищожи Леверкузен, искаше да покаже на целия свят, че може да го направи, че има футболистите да го направи, че има волята да го направи, че има и футболистите да го направи.

В воин се трансформира Адемола Лукман с трите си страхотни гола и в този момент заслужава да се къпе в популярност, само че истината е, че не беше единствено той. Какво да кажем за Коопмейнерс, Шарл де Кетеларе, Скамака, Едерсон и всички исполини със сини екипи в тази нощ? Те изглеждаха като едни големи програмирани чудовища, които печелеха всяка борба по терена и не даваха на противник да диша. Футболистите на Байер изглеждаха като бледи юношки до селекцията от играчи на Гасперини.
 Гасперини: Мисля, че написахме история
Гасперини: Мисля, че написахме история

Вижте какво съобщи разчувствания Гасперини след триумфа

Лукман се трансформира просто в консуматора на цялата тази сила, която преливаше от играчите на бергамаските. Един другар след мача ми писа: " На този голмайстора са му сбъркали името - не би трябвало да е Lookman, а Shootman! За първи път го слушам! " А аз се пошегувах: " То и той до този миг не беше чувал за себе си ". Къде на смешка, къде в действителност - никой не очакваше тъкмо той да се трансформира в героя на вечерта, само че в последна сметка го направи и в този момент името му ще остане в историята.

" Богинята " изигра може би мача на живота си и всички похвали, с които в този момент са затрупвани игачите на Аталанта, са изцяло заслужени.
 Снимка 666229
Източник:

Беше ясно, че Леверкузен няма да продължава да печели постоянно, само че пък загуби тъкмо един от най-важните си мачове. При всички положения този тим на Шаби Алонсо ще бъде запомнен с доста положителни неща, върхове, триумфи, а пък младият треньор ще извлече нужните поучения за себе си от този злополучен край.

Тези два тима и този край в Лига Европа потвърдиха, че към момента във футбола съществува онази романтика, която няма да спре в никакъв случай да пленява хората. Да допира сърцата на почитателите на най-великата игра и да се пишат нови и нови футболни приказки. Доказаха, че не всичко е пари, че може и с по-скромен бюджет да се сътвори колектив. Да се получи сплав, която сплотява хората и основава чувството за нещо извънредно.

Този край беше пленяващ! Този мач даде глътка пресен въздух на футбола! Шапки долу за Гасперини, Аталанта, Шаби Алонсо, Байер (Леверкузен) и Shootman!
 Снимка 666309
Източник:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР