Ръководството на Камарата на строителите в България (КСБ) и вицепрезидентът

...
Ръководството на Камарата на строителите в България (КСБ) и вицепрезидентът
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на ЕИБ Лиляна Павлова се срещна с Камарата на строителите в България

Ръководството на Камарата на строителите в България (КСБ) и вицепрезидентът на Европейската капиталова банка (ЕИБ) Лиляна Павлова организираха работна среща.

Павлова бе посрещната в офиса на организацията и приветствана от ръководителя на Управителния съвет на КСБ инж. Илиян Терзиев. В срещата от страна на КСБ участваха и инж. Велико Желев, зам.-председател на УС, почетните ръководители на Камарата инж. Симеон Пешов и инж. Светослав Глосов, членовете на ИБ и УС Любомир Пейновски и проф. д.ик.н инж. Николай Михайлов, Валентин Николов, изп. шеф, инж. Благой Козарев, ръководител на Контролния съвет.

По време на срещата вицепрезидентът на Европейска инвестиционна банка Лиляна Павлова срещна присъстващите с дейностите, които банката прави. Тя означи, че финансовата институция влага годишно запас от 73 милиарда евро. По думите й Европейска инвестиционна банка дава дълготрайно финансиране за развиването на инфраструктурата, като в напъните си за зелена и конкурентна стопанска система банката поддържа планове, включващи енергийна успеваемост, умна, налична и устойчива подвижност, стабилно градско развиване, ръководство на водите и отпадните води.

„ Финансираме планове за резистентен превоз, които са екологични, новаторски и ефикасни, сигурни и безвредни и които обезпечават досегаемост и съгласуваност “, изясни Лиляна Павлова. На въпрос за целите във ВиК бранша тя уточни, че от интерес за банката са планове за ръководство на водите и отпадните води, които усилват сигурния достъп до водни запаси, защищават от наводнения, предизвикват успеваемостта на ресурсите.

Банката поддържа и планове, свързани с енергийната успеваемост на здания, създаване на обществени жилища, за интелигентни градове.

Двете страни дефинираха срещата като извънредно градивна и потребна и се договориха контактите да бъдат регулярни, като бяха набелязани и съответни сфери за бъдещо съдействие.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР