Ръководителят на специализираната прокуратура Иван Гешев, който в последните две

...
Ръководителят на специализираната прокуратура Иван Гешев, който в последните две
Коментари Харесай

Шефът на специализираната прокуратура ще става заместник на Цацаров

Ръководителят на профилираната прокуратура Иван Гешев, който в последните две години се радва на динамично раазвитие в кариерата си, е на път да доближи до една от най- високите позиции в системата. Главният прокурор Сотир Цацаров ще го предложи за негов заместител на съвещанието на прокурорската гилдия идната седмица, оказва се от дневния ред.

Така Гешев ще стане третият заместник-главен прокурор към Върховната касационна прокуратура и ще е с сектор " Антикорупция ". Мястото на заместител на Цацаров се освободи, откакто Борислав Сарафов беше определен за началник на Националната следствена работа. Тогава основният прокурор съобщи, че няма да показва нов собствен заместител. В началото на юни обаче той изиска от прокурорската гилдия откриването на нов трети щат за заместител.

Гешев стана началник на профилираната прокуратура, малко откакто делото за източването на КТБ беше преместено там. Това се случи след двугодишно следствие, когато обвинителите откриха, че има проведена незаконна група, отпред с някогашния мажоритарен притежател на банката Цветан Василев. Преди това той беше наблюдаващ прокурор по следствието. След като я оглави, в профилираната прокуратура бяха преместени и делата за корупция.

Резултатите от това обаче са по-скоро пагубни за прокуратурата, като огромна част от импортираните там каузи са или прекъснати или върнати на държавното обвиняване.
Ръководител на профилираната прокуратура е обвинителят по делото КТБ Иван Гешев (преди време той беше показан във в. " Труд " като Корадо Катани - смел комисар от италианския сериал " Октопод " ). " Там битката ще е до последно! Запори, изземвания, възбрани на парцели, репутационен проблем и каквото още се сетите ", изясни при влизането в действие на измененията Гешев по отношение на следствията за корупция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР