Ръководителите на три големи американски банки обещаха на изслушване в

...
Ръководителите на три големи американски банки обещаха на изслушване в
Коментари Харесай

Три големи банки ще напуснат Китай, ако страната нахлуе в Тайван

Ръководителите на три огромни американски банки дадоха обещание на чуване в Конгреса по-рано тази седмица, че в случай че Китай бъде глобен от Съединени американски щати поради инвазия в Тайван, те ще се отдръпват от китайския пазар.

Председателят и основен изпълнителен шеф на J.P. Morgan Chase Джейми Димон, ръководителят и основен изпълнителен шеф на Bank of America Брайън Мойнихан и основният изпълнителен шеф на Citigroup Джейн Фрейзър обявиха, че техните институции ще следват насоките на държавното управление на Съединени американски щати и ще изоставен Китай, в случай че е належащо.

Тримата банкери дадоха заричане, откакто представителят на републиканците Блейн Люткемейер от Мисури попита трите банки дали ще изтеглят вложенията си от Китай, в случай че ККП извърши опасността си да нахлуе в Тайван.

Позовавайки се на военните дейности на Русия против Украйна, Люткемейер сподели, че има огромен риск при вложение в „ нестабилни народи с диктаторски държавни управления “, изключително когато финансовите институции играят огромна роля в поддръжката на стопанските системи на тези режими.

В отговор Мойнихан сподели, че Bank of America е следвала насоките на държавното управление да „ работи с Китай “ през последните десетилетия, само че в случай че тяхната позиция се промени, то те ще се съобразят изцяло с това, както са постъпили по отношение на Русия.

Димон и Фрейзър на собствен ред заеха същата позиция.

Откакто Русия нахлу в Украйна в средата на февруари, обстановката в Тайванския пролив притегли вниманието на интернационалната общественост.

Страховете за допустимо навлизане в Тайван нарастват, изключително след визитата на ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси предишния месец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР