Ръковдството на Левски Лукойл“ излезе с позиция срещу съдийството след

...
Ръковдството на Левски Лукойл“ излезе с позиция срещу съдийството след
Коментари Харесай

„Левски Лукойл“ с позиция срещу съдиите

Ръковдството на „ Левски Лукойл “ излезе с позиция против съдийството след първия мач от финалната серия в мъжкото баскетболно състезание против „ Балкан “. Сините изгубиха със 69:71 след извънредно трагичен и изпълнен с обрати дуел, който бе решен в последните секунди.

„ Изразяваме оскърбление и отчаяние от държанието на съдийския състав, който неколкократно излезе с радикално разнообразни решения в идентични обстановки и в последна сметка повлия на резултата в завършилия първи мач от финалната серия за купата в българския баскетболен шампионат – гласи част от позицията на „ сините “. – Поздравяваме тима на „ Балкан ” за сърцатата игра и отчитаме слабостите в нашата, само че не можем да подминем обстоятелството, че нашият тим бе несправедливо ощетен от реферите. Призоваваме съдийската гилдия на БФБ да не се поддава на напън и да остави борбата за купата в българския баскетболен шампионат да се взема решение на терена. “

Иначе мачът в столичната зала „ Универсиада “ бе пред преустановяване поради ексцесии по трибуните. В първите минути на последната четвърт гостите направиха серия от 15:0, с което обърнаха резултата. Масло в огъня наляха и викания „ Купата е бяла! “ и „ Дузпа, дузпа! “ от агитката от Ботевград. Те визираха изгубения край за трофея на България от футболния „ Левски “ против „ Славия “ преди 2 седмици.

Нервите на почитателите в „ синьо “ не устояха. Започна обстрел с шишета с минерална вода по гостите. В залата нахлу и полиция, която барикадира един от входовете и сподели подготвеност да се качи в трибуните при нови кавги. За благополучие до края на дуела ексцесии нямаше.

Феновете на домакините пък се добраха до микрофон обвързван с звуковата уредба, което им оказа помощ да надвикат по-многобройните посетители. Това донесе на клуба санкция от 400 лева, а хвърлените бутилки още 200 лева

В звездата на вечерта на игрището пък се трансформира Венцислав Петков освен поради 20-е си точки, само че и поради показаните стоманени нерви в епилога на мача.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР