Ракетата носител Antares, която стартира на 12 ноември, изведе в

...
Ракетата носител Antares, която стартира на 12 ноември, изведе в
Коментари Харесай

Космическата държава Асгардия стартира първия си спътник

Ракетата притежател Antares, която започва на 12 ноември, изведе в орбита галактическия транспортен съд Cygnus. Той, с изключение на товари, предопределени за МКС, носи и мини спътника кубсат Асгардия-1 на измислената и провъзгласена преди една година галактическа страна Асгардия, написа nauka.offnews.bg.

Днес Cygnus ще се скачи с галактическата станция, а месец по-късно ще се освободи и ще се издигне малко по-високо. Там, на ниска земна орбита, ще се случи отделянето на спътника. Сателитът с размерите на самун има 512 GB на данни - конституцията на страната Асгардия, знаме, герб и данните на 115 000 жители.

Асгардия е измислена и провъзгласена преди една година от съветския предприемач и галактически академик Игор Ашурбейли.

Първата галактическа страна към момента няма територия. Нейните основатели мечтаят за орбитални градове и колонии на други планети, само че към този момент се лимитират до стартирането на орбитални карти с памет, носещи персоналните данни на нейните жители.

Когато Асгардия-1 навлезе в орбита, данните им ще бъдат налични посредством телекомуникационните спътници на Globalstar.

Сега в Асгардия се организират парламентарни избори - всеки жител може да гласоподава за претендента, който му харесва или да предложи своята кандидатура. Държавната система на галактическата нация е комплицирана - Асгардия е галактическо кралство, а президентът, по дифолт евентуално е създателят й Игор Ашурбейли, а конституцията, призната от всеобщо онлайн гласоподаване, утвърждава "властта на народа " и необятни пълномощия на Народното събрание. Подробности за държавната система на Асгардия могат да се прочетат в документите на уеб страницата asgardia.space.

Можете да станете жител, като попълните формуляр на същия уебсайт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР