Ракета е паднала тази сутрин на няколкостотин метра от посолството

...
Ракета е паднала тази сутрин на няколкостотин метра от посолството
Коментари Харесай

Ракета е паднала близо до румънското посолство в Киев

Ракета е паднала тази заран на няколкостотин метра от посолството на Румъния в Киев, написа в Туитър румънският външен министър Богдан Ауреску, оповестява в. " Адевърул ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Категорично съдя офанзивите с ракети на Русия против цивилни обекти в центъра на Киев и в други украински градове при жестоко нарушение на интернационалното филантропично право, които доведоха до загуби на човешки животи. Радвам се, че личният състав на посолството на Румъния е в сигурност, въпреки че една ракета е блъснала единствено на 850 метра от постройката на посолството ", уточни министърът.

Румъния отвори още веднъж посолството си в Киев в средата на май, откакто активността му беше спряна на 26 февруари, два дни след началото на съветската инвазия в Украйна. Премиерът Николае Чука също осъди съветските ракетни удари против градове в Украйна, като акцентира, че тези дейности съставляват " военни закононарушения ", съобщи Аджерпрес.

" Осъждам твърдо солидните офанзиви на Русия с ракети против украинската гражданска инфраструктура и мирните градове. Тези военни закононарушения, гибелта на почтени цивилни, носят доста страдалчество и нарушават Хартата на Организация на обединените нации ", написа Чука в профила в Туитър на държавното управление. Украинската войска заяви, че Русия е изстреляла минимум 75 ракети против Украйна тази заран в границите на серия от бомбардировки над редица градове в страната, оповестиха по-рано през днешния ден интернационалните организации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР