Ръкавиците – практични са, защото ни топлят през зимата, но

...
Ръкавиците – практични са, защото ни топлят през зимата, но
Коментари Харесай

От днес имам вече... топли ръкавички

Ръкавиците – практични са, тъй като ни топлят през зимата, само че в това време са и фешън акцент, с който можем да изразим характерността си. И в случай че промяната на палтото изисква повече средства, пазаруването на чифт ръкавици, съчетани с подобаващия шал и шапка е по-евтино, а в това време ще промени радикално визията ни.

Когато избирате ръкавици първо обърнете внимание на размера. Те би трябвало да обгръщат компактно ръцете ви, само че без да стягат. Ако са прекомерно необятни няма да топлят, а стегнатите, като се изключи че са неуместни и лимитират придвижванията, също основават чувството за премръзнали пръсти. Затова измерете ръкавиците, когато ги купувате, и преценете кой е точният размер за вас.

Важна е и дължината на самите модели. За да топлят и да се чувствате удобно, ръкавицата би трябвало да стига малко над китката, да влезе в ръкава и да не оставя незакрито от студа място.
Какъв модел да изберете, зависи от вас. Разнообразието е огромно – от напълно къси, до дълги до лактите, които се комбинират добре с стилните палта с по-къси и необятни ръкави. Удобни са и тези модели, които имат платка. Когато я отворите изпод остават ръкавици без пръсти и по този начин умерено можете да говорите по телефона, да запишете нещо или да напазарувате без да се притеснявате, че ще забравите ръкавиците си някъде. Обикновено по-спортните и плетени модели са с един пръст, а елегантните ръкавици са с пет. Но всичко е въпрос на улеснение и персонално желание.

Що се отнася до материята и цвета те зависят от вашия усет. Добре е да имате няколко модела в дрешника си за разнообразни случаи:

1. Едни в действителност топли ръкавици – те би трябвало да са водоустойчиви, с цел да може умерено да си играете в снега с децата или да се замервате със снежни топки с обичания. Освен това тази материя изолира доста добре и от ледения вятър в дните, когато зимата демонстрира суровото си лице.

2. Елегантни ръкавици от кашмир - съчетани с подобаващ шал те са класика. Подхождат на елегантно облекло и настоятелен костюм и в случай че изберете черен или по-неутрален цвят ще можете да ги комбинирате с доста от вашите тоалети. Нежното допиране на кашмира и неговата мекост си костват малко по-високата цена.

3. Кожени или велурени ръкавици – също неостаряваща класика в жанра. Ако са черни или кафяви, в действителност подхождат на всичко. Но и екстравагантните бордо или алено не са за занемаряване, въпреки и не толкоз универсални. Трябва обаче да имате поради поддръжката им. За положителния им външен тип е нужно да ги почиствате със специфичните препарати за кожа и велур. А когато сте ги намокрили в снега, наложително ги подсушете и обработете с подобаващ артикул.

4. Плетени ръкавици – плетивата още веднъж са на гребена на вълната. Шалове, шапки, ръкавици, пуловери... всичко е плетиво. Шарени ръкавици в композиция със същия десен шапка и шал ще ви създадат запаметяваща се. Хубавото на този вид е, че може да си изберете сами цвета и модела и да помолите баба или мама да ви ги изплетат. Така те ще носят цялата им обич и положителни мисли втъкани в тях. Естествено в случай че ви се отдава бихте могли да ги изработите и сами. Но и в комерсиалната мрежа ще намерите богато многообразие от модели и цветове. Плетивото подхожда и на изисканото черно палто, което да освежите с ярките цветове, и на спортното ви яке, и на пуловера и жилетката ви. Като че ли на всички места си е вкъщи. Освен това плетивото търпи и всевъзможни спомагателни аксесоари като цветя, животинки, пискюли, които да показват вашата характерност.

5. Ако сте фенове на зимните спортове несъмнено ще имате потребност и от скиорски ръкавици. Техният избор е добре да консултирате с продавачите в профилираните магазини, тъй като би трябвало да дават отговор на доста условия. Да са водоустойчиви, задоволително свободни, комфортни, с цел да имате добър захват на щеките и меки, с цел да ви изолират в случай че паднете.

Зимата е набедена за сив, отегчителен и леден сезон, само че можете да я извършите цветна и занимателна с комплект шарени ръкавички, шапка декорирана с цвете и топъл шал.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР