Рафаел Надал за поредна година доказа, че тронът в Париж

...
Рафаел Надал за поредна година доказа, че тронът в Париж
Коментари Харесай

Шампионът Надал: Не знам какво ще се случи в бъдеще, но ще продължа да се боря

Рафаел Надал за поредна година потвърди, че тронът в Париж му принадлежи, откакто покори Ролан Гарос за изумителния 14-и път в своята повече от забележителна кариера, надделявайки с лекост над Каспър Рууд в поредни сетове. Така Матадора към този момент има 22 трофеи от Големия шлем, което усилва преднината му на върха по този индикатор пред двамата му огромни противници в лицето на Новак Джокович и Роджър Федерер, които разполагат с по 20. По време на церемонията по награждаването Рафа още веднъж сподели своята пословична невзискателност, а ето и какви тъкмо бяха думите на рекордьора по " мейджър " титли минути след триумфа му:

" Първо - Каспър, за мен беше същинско наслаждение да играя против теб край на Ролан Гарос. Ти си страховит и желая да те поздравя за чудесната кариера, която имаш. Изминалите две седмици са сериозна стъпка напред, тъй че съм доста благополучен за теб и твоя тим. Желая ви всичко най-хубаво за в бъдеще!

Сега стартирам с моето семейство и екипа ми. Всичко, което се случва през тези години, е в действителност необикновено и просто не мога да ви благодаря задоволително за всичко, което вършиме и което сте създали през цялата ми кариера. Без вас нищо от това нямаше да бъде допустимо, нямам безусловно никакви подозрения в това. Особено в сложните моменти, в случай че нямах тази поддръжка от вас, нямаше да реализира нищо от това, тъй като щях да съм се отказал от дълго време. Благодаря ви извънредно доста за всичко!

Искам да продължа с благодарностите си към всички, които направиха допустимо провеждането на това събитие. За мен това е най-хубавият шампионат в света, тъй че големи благодарности към всички, забъркани в организацията. Карате ме да се усещам като вкъщи си и не мога да благодаря задоволително на всеки един от вас.

Лично за мен е доста мъчно да изразя страстите, които изпитвам сега. Това е нещо, което в никакъв случай не съм вярвал, че иска ми се случи. Да бъда тук на 36 години, да бъда конкурентоспособен още веднъж, да играя още един път край на най-важния корт в кариерата ми, значи доста за мен. Не знам какво ще се случи в бъдеще, само че ще продължа да се боря. Благодаря ви! ", приключи речта си Краля на клея.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР