Григор Димитров съвсем наскоро заяви всеобщо известния факт, че Уимбълдън

...
Григор Димитров съвсем наскоро заяви всеобщо известния факт, че Уимбълдън
Коментари Харесай

Списъкът за Уимбълдън: Григор, Надал и Джокович в игра; двама финалисти пропускат турнира

Григор Димитров напълно неотдавна съобщи всеобщо известния факт, че Уимбълдън е неговият обичан шампионат, а централният корт на Уимбълдън е неговото обичано тенис оборудване. Тазгодишното издание на най-старата тенис конкуренция ще започва на 1-ви юли и през днешния ден беше време да научим предварителния лист с играчи, а там нямаше изненади, защото безусловно всеки един член на топ 100 е подал своята поръчка за присъединяване.

Бившият 1/2-финалист е под номер 10 в листата с признатите към този момент състезатели в главната скица, само че не е обезпечено, че българинът ще бъде подложен под този номер за шампионата на " свещената трева ", защото актуалната класация се употребява единствено като вход в конкуренцията, само че поставените се дефинират съгласно последната ранглиста на ATP, която бива оповестена преди началото на борбите в Лондон.

Добрите вести са свързани с обстоятелството, че Рафаел Надал също е измежду играчите, които попадат в листата с участници, като Рафа е употребявал своя " предпазен ранкинг ", а по същия метод са постъпили двама някогашни представители на топ 10 - Пабло Карено Буста и Кей Нишикори. Новак Джокович пък ще се опита да изравни върха на Роджър Федерер от осем трофеи в надпреварата, макар че по-рано през сезона се появиха спекулации по какъв начин сърбинът е подготвен да жертва сезона на трева, с цел да бъде в оптимална форма на Олимпиадата в Париж.

Големите изчезнали пък са двама от някогашните финалисти в надпреварата, а точно Марин Чилич и Ник Кирьос. Хърватинът неотдавна мина през нова интервенция на коляното, а Кирьос се възвръща от безспорна същата контузия и преди броени дни възобнови занимания на корта, само че очевидно няма да бъде подготвен за игра на Уимбълдън.

Пълен лист с участниците в главната скица на Уимбълдън:

Wimbledon men’s entry list
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР