BBC: 100 000 евро месечно е давала Ружа Игнатова на

...
BBC: 100 000 евро месечно е давала Ружа Игнатова на
Коментари Харесай

BBC: 100 000 евро месечно е давала Ружа Игнатова на Таки, за да я пази


BBC: 100 000 евро месечно е давала Ружа Игнатова на Таки, с цел да я пази. Той е прал доходи от дрога посредством OneCoin. Смята се, че Таки сега живее в Дубай, където Игнатова си е купила първокласен пентхаус. Там в банковите ѝ сметки са постъпили десетки
милиони долари от измамата с OneCoin

През последната година в предаванията се цели да се даде изясненост какво в действителност се е случило с нея и дали въобще е жива. Ключово за това било да се разбере кой е бил близкия ѝ кръг.
Ричард Райнхард е почнал следствието
на OneCoin в Службата за вътрешни доходи на Съединени американски щати дружно с ФБР. Той споделя пред BBC за основен персонаж, който проверяващите в никакъв случай до момента не са назовавали обществено.
Мъжът, на който е била поверена
задачата да пази госпожа Игнатова, е Христофорос Никос Аманатидис, прочут като Таки, написа BBC.
„ Казаха ни, че сякаш огромен наркобос
е отговарял за физическата ѝ защита. Таки изплува повече от един път, не беше като да е било еднократно. Това беше повтаряща се наклонност “, споделя господин Райнхард в първото си изявление, откакто се пенсионира в края на 2023 година
Това съответствува с информацията от 2019 година.
Американски държавни адвокати са разкрили, че шефът на защитата на криптокралицата е бил съществена фигура в българската проведена престъпност, само че не е бил назван.

„ Разполагаме с доказателства, че един от най-големите наркотрафиканти на всички времена в България, е бил тясно обвързван с OneCoin, служил е като персонална защита на Игнатова “, споделя помощник-адвокатът.
Това се оказва същия „ началник на защитата “,
за който различен юрист на американското държавно управление споделя, че е забъркан в изгубването на криптокралицата.

Според Райнхард Ружа Игнатова е била доста по-изкусен нарушител, в сравнение с множеството хора си мислят.

Тази доктрина наподобява се поддържа от изтекли документи на Европол. От тях излиза наяве, че преди Игнатова да изчезне през 2017 година, българската полиция
е открила връзки сред нея и Таки.
Подозира се, че Христофорос Аманатидис е употребявал финансовата пирамида OneCoin, с цел да изпира приходите си от трафик на дрога.

„ В родната си България Таки има съвсем митичен статут. Нещо като Ел Чапо или Пабло Ескобар. Подозира се, че той е главатар на българска проведена незаконна група и изпечен контрабандист на опиати.
Той и неговите съдружници са
разследвани за въоръжени грабежи, контрабанда на опиати и убийства, само че в никакъв случай не са били подведени под отговорност за нищо “, написа BBC.
„ Таки е главата на мафията в България.
Той е извънредно авторитетен. Като фантом е. Никога няма да го видите. Само ще чуете за него. Той приказва посредством други хора “, споделя някогашният заместник-министър Иван Христанов. Той през 2022 година проверява изказванията, че Таки е управлявал незаконна мрежа благодарение на корумпирани чиновници.
„ Единственият човек, който може
да избави Ружа от всички следствия, в това число от задгранични организации, беше Таки “, посочва Христанов.

Смята се, че Таки сега живее в Дубай, където Игнатова си е купила първокласен пентхаус. Там в банковите ѝ сметки са постъпили десетки
милиони долари от измамата с OneCoin.
Не се знае по какъв начин Таки и Ружа Игнатова са се срещнали и дали той е взел участие в OneCoin през цялото време. Много източници настояват, че са имали близки персонални връзки и че той е бил кръстник на щерка ѝ.

Български източник, непосредствен до Игнатова, съобщи пред BBC, че е допустимо тя да е плащала на Таки до
100 000 евро на месец, с цел да я пази.
Съществуват и други финансови връзки сред госпожа Игнатова и Таки. В документите на Европол се загатва за комплицирана договорка за продажба на имот на българското черноморие, която свързва една от фирмите на госпожа Игнатова със брачната половинка на Таки.
Документите са предадени на BBC
от Франк Шнайдер – някогашен разузнавач и консултант на криптокралицата, който в това време е липсващ. Той споделя, че някогашната му шефка е работила с мошеници и гангстери.
Таки в никакъв случай не е бил задържан
по обвинявания, че е умъртвил Игнатова, а тялото ѝ не е открито, само че съгласно Райнхард тя евентуално е мъртва и това подхожда на метода, по който работят наркокартелите. Ако Таки счита, че тя е опасност, евентуално би предпочел отстраняването ѝ
пред това да бъде хваната.
BBC е писала на юристите на Таки по отношение на изказванията в това следствие, само че не е получила отговор.

Доскоро Таки бе търсен от българските управляващи с алена бюлетина в Интерпол и се намираше в Дубай, само че след това той отпадна от листата на търсените, тъй като обвиняванията против него са свалени.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР