Виктория Томова продължава успешно участието си в турнира от категорията

...
Виктория Томова продължава успешно участието си в турнира от категорията
Коментари Харесай

Без загубен сет: Томова върза геврек на тенисистка с 16 места над нея и е на 1/4-финал в Рабат!

Виктория Томова продължава сполучливо присъединяване си в шампионата от категорията WTA 250 на червени кортове в Рабат. Първата ни ракета, която е 84 в света е към момента без изгубен сет в конкуренцията в мароканската столица, откакто през вчерашния ден безпроблемно прекъсна серията от 7 следващи победи на Берфу Ченгиз, а през днешния ден надделя по-високо ранкирана съперничка в лицето на Яфан Уанг, която е под номер 68 в WTA ранглистата със 7:6(4) 6:0 и по този начин на четвъртфиналите ще срещне Камила Осорио (световна номер 77) или Лаура Зигемунд (световна номер 78), като до момента е губила и двете си против с колумбийката, до момента в който Зигемунд би била нова съперничка за нея.

Още в самото начало Вики сподели, че е по-добрата тенисистка на корта през днешния ден, демонстрирайки много по-убедителна игра и по-малко грешки по отношение на съперничката си. Това разреши на софиянката да осъществя цели три пробива в хода на целия сет, но след всеки брейк, китайката съумяваше да изравни резултата, в резултат на неубедителното сервиране на първата ни ракета.

Така първата част щеше да бъде решена от тайбрек, където всичко стартира равностойно, но след минибрейк при 2:2, българката пое контрола над събитията на корта в свои ръце и по този начин завоюва дългия гейм със 7:4, като по този начин измъкна този толкоз трагичен 70-минутен сет.

Оттам насетне родната ни представителка към този момент напълно закупи надмощение в срещата, като скоропостижно се откъсна напред с 3:0, а след това избави две точки за пробив и това като че ли изцяло пречупи съпротивителните сили на Уанг, която не взе нито гейм до края на конфликта и по този начин Томова се класира за втория си WTA четвъртфина тази година.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР