Психологът Юлия Хадарцева говори за три причини, които тласкат жените

...
Психологът Юлия Хадарцева говори за три причини, които тласкат жените
Коментари Харесай

Защо някои жени изпитват неутолима нужда да сменят често партньорите си

Психологът Юлия Хадарцева приказва за три аргументи, които тласкат дамите към чести промени в любовта и дава упътвания по какъв начин да се оправят с тях.

Търсете на съвършения сътрудник

Някои дами фактически могат да бъдат толкоз пристрастени към разнообразни мъже, че да не могат да се спрат. Те са в търсене на идеалния облик, който се е построил в главата им. Единственият проблем е, че такива мъже не съществуват. Никой от тях няма да доближи летвата, сложена от момичето. Такъв перфекционизъм може да докара в края на краищата до цялостна самотност.



Страх от фамилиарност поради любовно отчаяние в предишното

Момичетата, които са претърпели персонална драма, се опасяват да се влюбят още веднъж. Затова те избират мимолетните романси пред дълготрайните и дълбоки връзки. Може би несполучлива връзка от предишното е оставила билезнен отпечатък върху самочувствието на дамата и тя не се усеща задоволително красива, интелигентна, секси или привлекателна, с една дума – почтена, за сериозен сътрудник.

В този случай е належащо да работите с психолог, с цел да се научите още веднъж да вярвате както в личния си и безподобен сексапил, по този начин и на мъжете.

Липса на връзката баща-дъщеря

Ако става въпрос за жена, която постоянно сменя мъжете и множеството от тях са по-възрастни, тогава от позиция на логиката на психиката можем да приказваме за травматична връзка с татко ѝ. Когато едно момиче непрестанно търси „ баща “, то просто желае да се усеща като момиче, за което се грижат. С течение на времето всичко това се трансформира в обаян кръг: още веднъж и още веднъж тя оставя сътрудници, които не са я зарадвали с нещо, и се хвърля в обятията на други. Така, избирайки нов мъж, може би по-богат или грамотен от предходния, създавайки в себе си илюзията за здрава, хармонична връзка. Красива картина, зад която в действителност няма нищо. Всички тези показни истории, като предписание, приключват с разлъка.

Разбира се, в този случай би трябвало да се потърси разковничено на казуса, с раната в душата, оставена от неналичието на пълностоен или въобще на какъвто и да било контакт сред татко и щерка. На първо място, изградете още веднъж връзки с бащата, в случай че това е допустимо, и едвам по-късно създайте съюз с мъж. За такива дами е изключително значимо да схванат, че връзките са дълга игра, когато вие и вашият сътрудник сте на равни начала, когато се обичате, цените и почитате. Докато израствате в любовта си един към различен дружно.



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР