Любовта е сложно нещо. И често се променя във времето.

...
Любовта е сложно нещо. И често се променя във времето.
Коментари Харесай

6 признака, че имате силно токсична връзка

Любовта е комплицирано нещо. И постоянно се трансформира във времето. В началото ви се коства, че летите от благополучие, последователно обаче все по-често сте тъжни, не ви се прибира вкъщи, страхувате се от мненията и отношението на колегата. И би трябвало да измененията нещо. Вижте кои са шестте признака, че е пристигнало време за „ край ”.

1. Ходите на пръсти към колегата. И в директен, и метафоричен смисъл. Нещо в връзките ви ви тревожи. Постоянно се притеснявате какво ще ви кажат, по какъв начин ще разясняват вашите дейности или мисли. И вместо да се чувствате обичани, вие сте в стрес. Този стрес може да ви аргументи здравословни проблеми.

2. Отношенията ви изолират от другари и семейство. Партньорът ви би трябвало да почита фамилията и приятелите ви. Когато обаче реагира отрицателно на вашите срещи, вие стартирате да се криете и да се чувствате отговорни. Това ви пречи да се чувствате щастливи в средата си. И е сигнал, че връзката ви не е такава, каквато би трябвало да бъде. Той лимитира контактите ви, а това ви прави нещастни. Няма потребност да жертвате общуването с хората, които обичате и са ви приятни, с цел да имате сътрудник.



3. Всяко противоречие се трансформира в скандал. Много е значимо да си дадете сметка по кое време тъкмо се случват свадите. И дали сътрудникът ви може да разиска наболелите проблеми умерено или се трансформира за момент в настоящ вулкан. Ярката отрицателна реакция на вашето мнение е симптом на некадърност за надзор на дейностите и страстите. А това в един миг може да докара и до принуждение под някаква форма...

4. Винаги натъртва на минусите ви. Човекът, в който сме влюбени, би трябвало постоянно да бъде на наша страна. Не непрекъснато да ни разстройва и подлага на критика. Ако постоянно слушате обиди по ваш адрес, в случай че той непрекъснато ви напомня грешките, в случай че ви кара да се чувствате зле и да намалява самочувствието ви, то това е явен знак, че връзките ви са токсични.

5. Винаги прави оценка себе си по-високо. Токсичните сътрудници имат повишено мнение за себе си. те се интересуват от тематики, които са техни обичани. Искат да покажат своята лична значителност, одобряване, триумф. В естествените връзки сътрудниците би трябвало да се интересуват един от различен. Ако в една връзка един от сътрудниците се интересува единствено от себе си, той употребява другия за повишаване на личното си его.



6. Често се чувствате самотни и опустошени. След дълъг работен ден, когато ви се желае да се приберете вкъщи и да си починете, да си полегнете на рамото на обичания човек, в действителност не ви се прибира вкъщи... Защото знаете, че там няма да срещнете схващане и обич, а единствено стрес и напрежение. Ето ви още един сигурен знак, че сте в токсична връзка.

И какво следва?
Ако разбирате, че връзката ви е токсична, първо се пробвайте да не се самообвинявате. Повторете си го няколко пъти. Потърсете психолог и се пробвайте да разберете дали има опция връзките ви да се подобрят. На трето, само че не на последно място – не се тормозете да прекратите тези връзки. Така последователно ще си върнете щастието и насладата от живота. Достойни сте да изпитвате и да получавате обич. Не го забравяйте!
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР