Повечето хора обичат след секс да се гушкат. Оказва се,

...
Повечето хора обичат след секс да се гушкат. Оказва се,
Коментари Харесай

5 ползи за здравето от гушкането след секс

Повечето хора обичат след секс да се гушкат. Оказва се, че това е освен прелестно, потребно за връзките, само че и за здравето. Според експертите гушкането покачва производството на окситоцин, прочут още като хормон на любовта.

Гушкането намалява напрежението
Стресът е част от всекидневието ни. Отразява се зле на метаболизма, на хормоналния баланс, на съня, на сърдечно-съдовата система. Но гушкането в леглото след секс води до освобождението на окситоцин и намалява равнищата на стрес.вие сте по-спокойни, по-балансирани.

Подобрява имунната система
Освен окситоцин, гушкането предизвиква тялото да създава серотонин и допамин. Тези три значими хормона работят в унисон, с цел да предпазят тялото ни от инфекции. И по този начин укрепват имунитета.

Намалява риска от сърдечно-съдови болести
Гушкането намалява кръвното налягане и понижава риска от сърдечни болести. Ако вършиме постоянно секс и се гушкате по-късно, ще можете сносно да контролирате кръвното си налягане.

Укрепва прочувствената връзка сред сътрудниците
Гушкането, както и секса, и целувките, може да заздрави връзките ви с колегата. Когато се гушкате в индивида до вас, вие се чувствате предпазени, обичани, близки. А това е доста значимо за връзката ви.


Помага ни да спим по-добре
Установено е, че дамите, които имат дълги връзки заспиват по-бързо и се разсънват по-рядко нощем. Т.е. спят умерено. Ето ви още една причина да си намерите сътрудник, в случай че сте сингъл. Нали?
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР