Тези 7 стъпки са единственият път към истинското щастие. И

...
Тези 7 стъпки са единственият път към истинското щастие. И
Коментари Харесай

7 мъчителни стъпки преди истинската любов

Тези 7 стъпки са единственият път към същинското благополучие. И е допустимо да се научите по какъв начин да го следвате по този начин, че да не е трудно мъчителен, да не се отчайвате след време за напразно претърпените години и безнадеждно разрушените очаквания.

Истината е, че е невероятно е да се омъжите по обич. Знаете ли за какво? Защото това, което назоваваме обич - " очите им се срещнаха и те се влюбиха " - въобще не е обич. Това е нещо като промоционален видеоклип. Вселената е тази, която ни демонстрира какъв може да бъде нашият брак. Но единствено който успее да стигне до стадия на същинската обич.

Седемте стъпки към същинското благополучие

Рекламата е комплицирано нещо. Нещо като в оня виц, когато един новопостъпил в отвъдното помолил ангела, който бил на пост пред портите на парадайса, да му разреши да огледа и в парадайса, и в пъкъла. В парадайса, слънце, арфи, амброзия... В пъкъла, ярка музика, диско, мартини... Е, той си избрал да отиде в пъкъла. Тогава обаче незабавно го сграбчили - и в право в казана. Но каква беше тази дискотека? — извикал нещастникът. „ Не бъркайте туризма с емиграцията “, чул той в отговор.

 жена

Любовта минава през тези 7 стадия:

Първият се назовава влюбване – подлата реклама

Първият стадий е апетит и жадност. Желанието да притежаваш половинката си и желанието да получиш цялото допустимо благополучие от нея. Подобно на гладен, който вижда хляба, само че не може да го вдиша, не може да се откъсне от него. 

Вторият стадий е засищане

Любимият още веднъж е близо! Близо, доста близо... Шматка се напред - обратно, напред и обратно...

Третият стадий - омерзение

Това не е индивидът за мен. Само хърка и се оплаква. В наше време, най-много на този стадий, браковете завършват.

 жена, мъж

Четвъртата стъпка е търпението

Нали се омъжих непринудено? А децата порастват, имат потребност от татко...

И тогава идва петият стадий – взаимното безкористно служене

Ако обаче пристигна. Защото не всяка жена е решена да служи на мъжа си без деликатно вътрешно претегляне: той служи ли ми по същия метод? Същото ли ми е дал? Или, което се случва още по-често: в този момент ще му прислужвам, прислужвам му! Ще печеля заслуги пред него! И той най-сетне иска ми се отплати! Но в случай че съпрузите са се научили да си служат един на различен с обич идва шестият стадий: на другарството и съдействието

 жена, мъж

И едвам тогава идва любовта

Когато гладът и жаждата са преодолени, усеща се задоволеност и се живее с омерзение, идва търпението, процъфтява взаимното служене, порастват другарството и съдействието - единствено тогава идва същинската обич.

Това не е елементарно нещо. Такава обич е доста рядка в наши дни. Рядко се случва бракът да доближи до 7-ия стадий. До стадия на любовта. Много по-често 1-2-3 стадий и… бракоразвод. Преди 100 години, просто тъй като разводът е бил съвсем неосъществим, хората са били решени да построяват връзки. И доста по-често техните съюзи са достигали най-високите равнища на благополучие.

Сега 80% от браковете се разпадат и е ясно за какво. Защото няма концепция, че отвращението е просто фаза, стадий от връзката. Това самообладание е неизбежна стъпка. Тази услуга е нужна част от брачното пътешестване. Без другарство не може да има благополучие и обич. 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР