Политическите партии изглеждат доста мобилизирани и не ги намирам да

...
Политическите партии изглеждат доста мобилизирани и не ги намирам да
Коментари Харесай

Политолог за ПП: Хората не прощават неспособността да се провалиш във властта

Политическите партии наподобяват много мобилизирани и не ги намирам да наподобяват изтощени. Това сподели в аудиокаста на  " Фокус " " Това е България "   политологът Цветанка Андреева. " Може би вотът 2 в 1 ги стимулира доста повече да влагат в акцията. Градусът е държан доста високо, на напрежение, на скандал, в случай че щете, всекидневно се изричат главните водачи съвсем всекидневно, въпреки и на фона на престрелките между тях, само че приказват по тематиките.

Скандалът стана формата на акцията, няма какво да се лъжем. Никой няма да седне да чете предизборни платформи, предизборни стратегии. Тази акция и даже поредност от акции, като се стартира с кюлчетата, къщите, Барселона, всички тези недоказани изказвания, компроматни войни в действителност затвърдиха фона на всяка една акция от там насетне да бъде посредством скандал. Да, сменят се субектите върху които се развиват главните компроматни рецензии, само че технологията си остава една и съща - черен пиар и скандал ", добави политологът.

За Политическа партия Андреева счита, че е извънредно детско да приказваш по този метод на електората си, че си бил доверчив, че когато той ти е дал цялата власт, когато те е направил втори на последните парламентарни избори, да му обясняваш непрестанно първо по какъв начин ще откраднат изборите, по какъв начин не си се справил във властта, това не води хората до урните.

" Те просто приказват против личните си ползи, запазвайки този метод на политическа изразителност. Това, че мафията ще те смачка не е роман. Разказът е по какъв начин ти ще смачкаш мафията в политиката. Лидерите приказват по този начин, а не боязън ме е, помогнете, гласувайте за нас, с цел да не ни смачкат. Има една неумелост, която може да бъде простена. Но неналичието на политически инстинкт хората не простят. Хората могат да простят неточности в политиката, само че неспособността да се провалиш във властта, да не  знаеш какво да правиш с властта, това е безсмислено да бъде прощавано ", уточни Андреева.

 

" Очаквам промени в конфигурацията и в балансите сред първия и втория, изрично това очевидно ще бъде по този начин. Някак си към този момент няма да следим диалога сред ГЕРБ-ПП-ДБ като сред равностойни сътрудници. По-скоро ГЕРБ ще бъде центъра, който ще търси към себе си да сплоти съдружно ръководство. Другото, което е забавно, само че ми се коства прекомерно невероятно е да бъдат изкарани задоволително гласове от ГЕРБ, от една страна ГЕРБ с ПП-ДБ, с цел да създадат държавно управление с парламентарно болшинство или пък това, в което като че ли Политическа партия непрестанно упрекват ГЕРБ и Движение за права и свободи да изкарат задоволително гласове. Но вижте, не е въпрос и единствено на математика. Някак си концепцията да сведем всичко до математика, дали ще бъде ГЕРБ с Движение за права и свободи или ГЕРБ с Политическа партия е толкоз детска, колкото и предходните изявления. Защото властта почива на доста здрава идея за реализиране на публичните ползи. Не инцидентно ГЕРБ непрестанно изясняват, че няма да вършат държавно управление единствено с Движение за права и свободи. Въпросът е дали обаче Движение за права и свободи няма да бъде единственият вероятен сътрудник, като трети сътрудник, този път публично да влезе в изпълнителната власт, с цел да можем да имаме, да продължи това евроатлантическо ръководство. 

Надявам се да има съдружно ръководство, уповавам се, урокът от неприятната сглобка да е теоретичен. И в последна сметка, политиците да влязат този път в договарянията с доста повече мисъл, с доста повече тактики и подготовка ", добави Цветанка Андреева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР