От цветното изображение на кралица Елизабет II на художника Анди

...
От цветното изображение на кралица Елизабет II на художника Анди
Коментари Харесай

Нова изложба в Лондон показва невиждани досега портрети на британските кралски особи

От цветното изображение на кралица Елизабет II на художника Анди Уорхол до фотосите на Сесил Бийтън, направени от нейната сестра принцеса Маргарет, новата галерия демонстрира портретната снимка на английското кралско семейство през последните 100 години, пишат от Reuters .

" Кралските портрети: Век на фотографията ", която ще се открие в Кралската изложба в Бъкингамския замък в петък, включва повече от 150 фотографии и документи от Кралската сбирка и Кралските архиви, част от които в никакъв случай не са били оповестени.

" Тази галерия обрисува еволюцията на кралската портретна снимка през предишния век - от блясъка на висшето общество от 20-те години на предишния век до коронацията на крал Чарлз III през 2023 година ", сподели Алесандро Насини - старши куратор на фотографиите в Royal Collection Trust и куратор на изложбата.

Изложбата стартира с годежен портрет от 1923 година на принц Албърт и лейди Елизабет Боуз-Лайън, които по-късно стават крал Джордж VI и кралица Елизабет. Портретът стои покрай фотографията от коронацията на крал Чарлз III през 2023 година

" Портретите са със 100 години разлика. Използваме аналогова и цифрова технология, монохромни изображения и други Мисля, че изложбата ни показва доста персонални и обществени мемоари. "

Сред акцентите на изложбата е цветен ситопечатък от Уорхол, основан през 1985 година на умрялата през 2022 година кралица Елизабет II. Портретът е изработен от фини частици от натрошено стъкло.

Има фотоси на кралското семейство от военно време, в това число някои от фотографа Бийтън, който е направил доста портрети на кралското семейство в продължение на няколко десетилетия.

Има и портрет от 40-ия рожден ден на брачната половинка на принц Уилям - принцесата на Уелс Кейт Мидълтън, който стои покрай картината, която го е въодушевила: тази на предходната принцеса на Уелс - Александра Датска.

Изложбата включва и фотоси на кралските особи от известни фотографи, в това число Ани Лейбовиц, Дейвид Бейли и Ранкин.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР