Провеждането на учредителното събрание на “Марсианско общество – България се

...
Провеждането на учредителното събрание на “Марсианско общество – България се
Коментари Харесай

Провеждането на учредителното събрание на “Марсианско общество – България” се отлага с един ден и сега е планирано за 20-ти май!

Провеждането на учредителното заседание на “Марсианско общество – България ” се отсрочва с един ден. Първоначалната планувана дата за събранието – 19 май 2012 (събота) се оказва в работен ден съгласно решение №834 на Министерски съвет от 17 ноември 2011 година Съботата е работна за сметка на 25 май (петък), който е почивен.

С оглед на това, че не е желателно събранието да се организира в работен ден заради невъзможността на работещи хора да дойдат,.

 Mars Society Bulgaria

Обикновено името “Марсианско общество ” провокира усмивки измежду обществото, което много постоянно е подбудено от неразбирането за същността на организацията. “Марсианско общество ” не е организация на квазирелигиозни хаховци, а една от най-мощните интернационалните неправителствени организации, която цели популяризирането на космонавтиката – в частност проучването на Марс, и провеждането на научно-изследователски планове, които подкрепят тази цел. Сред членовете на “Марсианско общество ” участват популярни персони като Бъз Олдрин, втория човек, стъпил на Луната. Майкъл Грифин, предходният админ на НАСА, също е членувал в “Марсианско общество ”.

С основаването на “Марсианско общество ” у нас България се подрежда измежду елитните страни, които ще работят дружно за реализирането на огромната цел – изпращането на човек до Марс и заселването на планетата. В Европа може би най-напредналата страна е Полша, като екип от полското “Марсианско общество ” сполучливо е построил марсоход, който съумя да се победи на съревнование сред марсоходи, побеждавайки марсоходи на екипи даже от Канада и Съединени американски щати! Засега полският марсоход ще се употребява за просветителни цели, като ще се даде опция на възпитаници и студенти да се образоват по отношение на по какъв начин да работят с марсохода на симулирана повърхнина на Марс.

Facebook страница на: Учредително заседание на “Марсианско общество – България ” – тук.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР