Противопожарни екипи гасят огъня край село Александрово, втори пожар гори

...
Противопожарни екипи гасят огъня край село Александрово, втори пожар гори
Коментари Харесай

Нова огнена стихия тормози свиленградско

Противопожарни екипи гасят огъня край село Александрово, втори пожар гори на територията на община Свиленград. Това оповестиха от Областната администрация на Хасково във Facebook.

Движението по Автомагистрала " Марица " в двете направления при 47-ми километър е възобновено. Аутобанът беше затворен заради пожара, който обхвана над 600 дка в землището на хасковското село Александрово.

Областният шеф на Хасково доктор Стефка Здравкова и кметът на община Хасково Станислав Дечев наблюдават на място обстановката с вилнеещия пожар към село Александрово.

Втори пожар гори на територията на община Свиленград, сред селата Равна гора и Щит. Там на място работят 10 автомобила на „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Хасково.

На този стадий огънят е обхванал огромна територия от сухи треви, шубраци и гора. Областният шеф на Хасково доктор Стефка Здравкова изиска в потушаването на пламъците да се включат и военните от хасковския гарнизон.

На терен ще бъдат и два тежкотоварни автомобила и хеликоптер, които ще имат подготвеност да оказват помощ при гасенето на пожара. Шест пожарни автомобила от други области са извикани да включат в ликвидирането на огнищата в региона.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР