Против сме управлението с националистите, защото ерозират институциите и поставят

...
Против сме управлението с националистите, защото ерозират институциите и поставят
Коментари Харесай

Карадайъ: Ще искаме преформатиране на управлението

„ Против сме ръководството с националистите, тъй като ерозират институциите и слагат под въпрос сигурността на страната “, съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в декларация от парламентарната естрада. 

Той добави още, че включването на националисти във властта официализира езика на омразата по най-опасната ос – етнорелигиозната.

Карадайъ се разгласи за преформатиране на ръководството, само че това не значи наложително влизане на Движение за права и свободи във властта. 

" Движение за права и свободи няма да взе участие в процеса " Стани да седна! ", сподели още той. 

Според водача на Движение за права и свободи България се нуждае от стратегия за ускорено развиване, включваща дълбоки промени на най-важните сфери.

„ Разбираме желанието на държавното управление да му бъде обезпечено вътрешнополитически комфорт, да не внасяме вотове на доверие. Това ние не можем да осигурим “, сподели още той и добави, че европейските политици не гледат с положително око на замитането на проблемите " под килима ".

Мустафа Карадайъ съобщи, че не може да бъде реализирано трайно стабилизиране на Балканите без включване на Турция в общоевропейските процеси, колкото и мъчно да наподобява това към този миг.

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР