Протестиращите само в Марсилия са изпочупили магазини за над 100

...
Протестиращите само в Марсилия са изпочупили магазини за над 100
Коментари Харесай

Макрон свиква кметовете на 220 населени места


Протестиращите единствено в Марсилия са изпочупили магазини за над 100 млн. евро

Еманюел Макрон ще се срещне във вторник с към 220 кметове на градове, където се организират митинги след убийството на 17-годишния Нахел М. от служител на реда, оповестиха от президентството.

В неделя вечерта френският президент свика министър-председателя Елизабет Борн, министъра на вътрешните работи Жералд Дарманин и министъра на правораздаването Ерик Дюпон-Морети след пет нощи на безредици в Париж и други френски градове.

Междувременно Жан-Люк Шовейн, ръководител на търговско-промишлените камари на Екс-Марсилия-Прованс, пресметна, че в Марсилия са развалени съвсем 400 търговски обекта и са нанесени вреди на стойност над 100 млн. евро в резултат на погроми.

„ Застрахователите правят оценка загубите на повече от 100 млн. евро “, съобщи ръководителят на камарата, която сплотява над 100 000 търговци в департамента Буш дю Рон. Шовен означи, че в сумата са взети поради както директните вреди, по този начин и оперативните загуби.

Атакувани са бутици в центъра на града и търговски обекти в търговски центрове, без значение от това какво са продавали. На някои притежатели на магазини ще им трябват месеци, с цел да възстановят вредите, изключително на тези, чиито хранилища са били изцяло разграбени, сподели Шовен.

На 2 юли управляващите в Марсилия дадоха обещание 2 млн. евро в помощ на потърпевшите търговци. Собствениците на магазини ще бъдат освободени от заплащането на локален налог върху външната реклама до края на лятото, управляващите ще оказват помощ за обезопасяването на комерсиалните обекти против повторни набези от мародери. Решено е 1 млн. евро да бъдат вложени в партньорски фонд за подкрепяне на обновяването на витрини. Ще бъде основано и особено консултантско звено на застрахователната федерация France Assureurs.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР