Протестиращи фермери блокираха със селскостопанска техника отново Берлин. Това съобщава

...
Протестиращи фермери блокираха със селскостопанска техника отново Берлин. Това съобщава
Коментари Харесай

Фермери блокираха отново Берлин

Протестиращи фермери блокираха със селскостопанска техника още веднъж Берлин. Това оповестява вестник BILD.


Повече от 2000 единици селскостопанска техника са в региона на държавния квартал и Колоната на успеха. Движението в центъра на града е изцяло блокирано. В обедните часове на деня е планувана огромна проява пред Бранденбургската врата. На нея  се чакат към 10 000 души.

От 8 януари фермерите в Германия стачкуват против проектите на държавното управление да понижи дотациите. И да анулира помощите за земеделските производители. Те блокираха няколко автомагистрали в разнообразни елементи на Германия. Федералното държавно управление орязаха помощите за фермерите в опит да спести бюджетни средства за идната година. След като Федералният парламентарен съд блокира потреблението на 60 милиарда евро от плануваните за разноски средства.

Според оценки на Министерството на финансите в Берлин съкращаването на дотациите за фермерите ще спести на бюджета 480 милиона евро годишно. Последваха огромни митинг. А на 4 януари стана известно, че немският кабинет ще поправя проектите си. Обезщетенията няма да бъдат анулирани незабавно, а последователно и не напълно. Фермерите обаче не се отхвърлиха от митингите.

Източник: Bild,  Превод SafeNews

Още вести четете в секция Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР