Победителят от тазгодишния песенен конкурс Евровизия Немо беше посрещнат като

...
Победителят от тазгодишния песенен конкурс Евровизия Немо беше посрещнат като
Коментари Харесай

Победителят в Евровизия Немо беше посрещнат като герой в родната си Швейцария

Победителят от тазгодишния песенен конкурс " Евровизия " Немо беше посрещнат като воин в родината си. 24-годишният артист е от Швейцария, само че живее в Берлин. Снощи той дойде в Цюрих. Немо е първият небинарен победител в състезанието - не се дефинира еднопосочно като мъж или като жена.



Феновете го посрещнаха с развяващи се флагове. На едно от тях беше написано посланието " Ние съществуваме, ние настояваме, ние сме упорити ", като отпратка към битката на небинарните хора за признание на тяхната еднаквост. Друг афиш гласеше " Жена, мъж, човек " на немски език.

Привърженици на Немо го чакаха на летището в Цюрих, а когато той се появи, всички ръкопляскаха. Певецът се причисли към група почитатели, които скандираха " Ние нарушихме кодовете ", " Ние съществуваме " и прегърна обожател, облечен в тениска с надпис " Защитете транссексуалните деца ".



Немо завоюва състезанието с песента " The Code ", която разказва пътя му към осъзнаване на половата му еднаквост.

Швейцария победи Хърватия, Украйна, Франция и Израел. Присъствието на израелската участничка Еден Голан провокира съществени разногласия в миг, когато страната води война против " Хамас " в Ивицата Газа, след кървавото нахлуване на палестинската формация в Израел на 7 октомври предходната година.



Европейския съвет за радио и телевизия, който провежда събитието, пресметна, че над 160 милиона души са гледали песенния конкурс за 2024 година, което беше излъчено онлайн в 37-те страни, участващи във финала. Кончита Вурст от Австрия, представляваща LGBTQ+ общността, завоюва състезанието през 2014 година.



фотоси: Българска телеграфна агенция


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР