Протести на ученици, които окупираха стотици гимназии в Гърция, блокираха

...
Протести на ученици, които окупираха стотици гимназии в Гърция, блокираха
Коментари Харесай

Ученици окупираха стотици гимназии в Гърция

Протести на възпитаници, които окупираха стотици гимназии в Гърция, блокираха образователния развой в цялата страна, оповестява

Министърът на образованието Ники Карамео разпореди строги последици за протестиращите и отхвърля разискване на проблемите при затворени учебни заведения. Недоволството на учениците обаче се разраства. В окупираните от тях гимназии не се позволяват учители и действително образованието е прекъснато. Учениците желаят да се понижи броя на присъстващите в паралелките на не повече от 15 души и да се назначат учители по всички предмети.

Министърът на образованието разпореди в учебните заведения, които са затворени, да не организират отдалечено образование, а учениците са с неизвинени отсъствия. За да вземат пропуснатия материал - приключват се екскурзии, ще се учи даже в празнични дни. Очакването, че това ще спре митингите не се реализира - в противен случай от ден на ден гимназии са окупирани, а учениците стачкуват. Подготвят проява идната седмица пред Министерството на образованието, споделя още Националната телевизия.

Учителите, които до момента не се намесваха в този спор сред възпитаници и просветителното министерство, взеха решение да поддържат своите ученици и от на следващия ден ще има училищен митинги със прекъсване на работа за няколко часа дневно. Министърът на обучение съобщи, че при обсадени учебни заведения отхвърля договаряния по настояванията на учениците.

В същото време над 100 междинни учебни заведения са затворени за по две седмици, заради регистрирани случаи на носители на вируса измежду възпитаници и учители.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР